Täydellisen benton metsästys

sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Minulla bento-harrastus toimii kuin Pokemon: "Gotta catch 'em all"-tyylillä. Eli jos näen kivan bentoboksin kaupassa, harvoin se jää ostamatta koska tykkään käyttää jatkuvasti uusia bentoja ja kokoelma kasvaa, vaikka se on jo aika iso.

Mutta jos haluat vain pari bentoa, millainen eväsrasia kannattaa ostaa? Täydellisen bentoboksin metsästys voi olla haastavaa koska bentomaailma on iso ja on olemassa monta erityyppisiä rasioita.


Isoja, pieniä, yksi- tai kaksikerroksisia, pyöreitä, neliöitä...


Ehkä pari kysymystä auttavat valitsemaan.

1. Kenelle on bento tarkoitettu?
Jos on tarkoitettu lapsille, suosittelen pientä yksikerroksista bentoa joka sisältää yhden tai kaksi rasiaa jotka pitävät ruu'at erotettuina. Kiristyshihnalla suljettava bento on paras koska lapsille on helpompi avata ja sulkea ja se ei räjähdä koulurepussa. Mielummin sisältäisi myös aterimet esim. kannen alla.

Miehelle ostaisin ison benton kun hän (todennäköisesti) syö aika paljon. Esim. tilava kaksikerroksinen bento kuten tämä toimisi ihan hyvin. Mikron kestävä boksi on vielä parempi valinta. Ja ehkä välttäisin söpöjä pinkkejä bentoja äijälle :P

Naisille melkein kaikki käy hahaha. Minä käytän ihan kaikkija bentoja ilman ongelmia.

Jos bento on tarkoitettu perheelle, esim. piknikille, tarvitaan aika iso boksi. Japanilainen Jubako on jättikokoinen bento jossa on 3 tilavaa kerrosta ja siihen mahtuu paljon ruokaa.

2. Kuinka paljon syöt?
Bentoboksit ovat isoja ja pieniä, sopivat sinun ruokahaluillesi. Jos, kuten minä, et ota mukaan liian paljon ruokaa töihin (muuten iltäpäivällä nukuttaa) pieni yksikerroksinen bento riittää lounaaksi.

3. Millaista ruokaa laitat bentoon?
Jos ostatte bentoja netistä, siinä lapussa varoitus voi olla japanin kielellä. Joten minä kerron: usein japanilaset bentot eivät ole mikron kestäviä! Kun haluatte lämmittää ruokaa, ja Suomessa talvella on tosi ymmärrettävää, pitää hankkia sopiva rasia.
Jos laitatte montaa eri ruokaa bentoon, 2 kerroksinen boksi on paras ratkaisu koska välttää niiden sekoittamista. Yksi kerros voi esim. sisältää suolaista ruokaa, ja toinen makeaa.
Mutta jos rasiassa on vain pari onigiria ja vihanneksia, silloin yksikerroksinen bento ilman erotinta käy hyvin.

Loppujen lopuksi saatavuus on tärkein asia, kun Suomessa bentoaihe ei ole vielä tunnettu ja kivoja bentoja ei löydy ihan mistä vaan. Suomalaisista kaupoista etsimällä jotain kuitenkin löytyy. Esim. Prismasta sain 3 kivaa bentoboksia:


Pieni oranssi-piristävän värinen bento. Löysin sen 50% alennuksella ja maksoi alle 2 euroa!


Ciraf iso ja matala pingviinibento (jonka kansi on vähän heikosti kiinni joten kayttäisin kiristyshihnaa varmuuden vuoksi).


Viime vuonna ostettu Barbapapa bento.

Oletteko jo löytäneet teidän suosikin bentolaatikon? :)


Hyvää bentoiloa!

4 kommenttia:

Sanna Keränen kirjoitti...

Lapset ovat saaneet lahjaksi näitä bentoja ja innostat kyllä kokeilemaan niitä. Tahtovat jäädä käyttämättä, mutta nyt pitää keksiä jotain kivaa :) sultahan ne ideat saa!

Piparipulla kirjoitti...

@Sanna: Olisi hienoa jos sinäkin tekisit bentoja! :)

Chef Jones kirjoitti...

Blogissani olisi haaste sulle jos kiinnostaa :)

Piparipulla kirjoitti...

@Chef Jones: Kiitos haasteesta!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Piparipulla :: Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino