Speck risotto tuorejuustolla

sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Moikka! Tässä teille uusi risotto resepti! :)

Speck on savustettu kinkku, alunperin Tirolon alueelta joka on katajalla maustettu ja syödään usein Pohjois-Italiassa sellaisenaan esim. alkuruokana leivän kera tai pastoissa, pizzoissa ja erityisesti risottoihin.


En usko että Suomessa myydään speck-kinkkua, joten voit korvata sen esim. pekonilla tai muilla savustetuilla kinkkuilla.


Ainekset (4 annosta):
400 g risotto riisiä (itse aina käytän Risella Risottoriisiä)
300 g speck-kinkkua
1/2 pkt (100 g) Extra Light Philadelphia juusto (5% rasvaa)
1 sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
1 lihaliemikuutio
n. 1/2 dl vodkaa
rypsiöljy (tai oliiviöljy)
hakattua tuoretta persiljaa
suolaa & mustapippuria
raastettua parmesaanijuustoa


Valmistus:
Hienonna sipuli ja valkosipuli. Leikkaa speck-kinkku pieniksi paloiksi. 
Kiehauta vesi kattilassa ja lisää veteen lihaliemikuutio. Kuumenna pinnoitetussa kattilassa öljy, lisää sipulit ja valkosipulit kuullottumaan. Kunnes ne ovat pehmeitä, lisää kinkku sekoittaen.
Paista muutama minuutti, sitten kaada vodka ja sekoita hyvin kunnes alkoholi on haihtunut.
Mittaa joukkoon riisi. Sekoita ja anna riisien kuullottua pari minuuttia (riisi tulee läpikuultavaksi). Lisää lientä sen verran että riisi peittyy ja sekoita. Lisää kauhallinen (noin 1 dl) kiehuvaa lientä kerrallaan risottoon. Kun neste on imeytynyt, lisää taas kauhallinen lientä, jatka kunnes kaikki neste on käytetty ja riisi on juuri ja juuri kypsää. Aikaa kuluu noin 20 minuuttia. Tarkista maku. Mausta suolalla ja pippurilla.
Kun risotto on melkein valmis lisää Philadelphiajuusto ja persilja sekoittaen.
Ota kattila pois hellalta, peitä kannella ja odota pari minuuttia ennen tarjoilua. Ripottele pinnalle raastettua parmesaanijuustoa.

Buon appetito! Hyvää ruokahalua!

12 kommenttia:

Pirpana kirjoitti...

Tämä menee kyllä seuraavaksi kokeiluun:-)

Piparipulla kirjoitti...

@Pirpana: Hienoa :)

ArjaMarja kirjoitti...

Minulla oli ilo taannoin saada noita spek-kinkun paloja muutama rasiaa (ravintolatavaraa). Olivat tosi hyviä! Harmi kun niitä ei löydy kaupasta.

Piparipulla kirjoitti...

@ArjaMarja: Joo harmittaa, koska se on tosi hyvä kinkku!

Marjis kirjoitti...

Ihanan tuntuinen resepti. Vodkaa risotossa.. hmm.. Voisi kokeilla.
Blogissani on jotain sinulle :)

Piparipulla kirjoitti...

@Marjis: Vodka risottoon sopii hyvin myös lohen kanssa :)

Suklaapandan keittiössä kirjoitti...

Nam ihanan näköistä risottoa!

Piparipulla kirjoitti...

Kiitos :)

Sirpa Hillevi kirjoitti...

Tätä on jo kertaalleen tehty. Koska oli mun eka risotto, pyysin sopivasti armeijasta lomilla olevan kokkipojan avuksi. Poika ehdotti, että laitetaan koko paketti tuorejuustoa puolikkaan sijaan ja niin tehtiin. Maanantaina teen uudestaan, kun saan ystävän lounasvieraaksi. Tosin ilman tuota vodkaa:-)

Piparipulla kirjoitti...

@Sirpa: Käytitkö silloin oikeaa speck-kinkkua?
Hyvää että poikasi tykkäsi, varmasti risottosi oli herkullinen :)

Sirpa Hillevi kirjoitti...

Käytin saunapalvia. Onkohan tuota speck-kinkkua kuinka hyvin Suomesta saatavilla?

Piparipulla kirjoitti...

En koskaan törmännyt speck-kinkkuun Suomessa. Ehkä löytyy lihakaupoista isoissa kaupungeissa kuten Helsinki.
Saunapalvi käy ihan hyvin speck-kinkun tilalla.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Piparipulla :: Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino