Juustoiset kinkkupasteijat

keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Elämässäni on nyt uusi rakkaus: lehtitaikinalevyt <3

Kyllä olen jo käyttänyt niitä aikaisemmin esim. joulutorttujen leipomiseen mutta äskettäin huomasin miten ne kykenevät pelastamaan päivän kun kotiin tulee monta vierasta yhtä aikaa! Levyt ovat erittäin käteviä koska pitää vain ottaa pakastimesta, laittaa jotain maukasta päälle ja suoraan uuniin 10 minuutiksi!

Viime viikonloppua oli siis mieheni synttärit ja meille tuli pieni porukka vierailulle. En ole tottunut kokkaamaan monelle ihmisille, erityisesti kun on juhla-tilaisuus ja ruu'an on pakko onnistua. Ne paineet! >.<

Onneksi kaikki sujui hyvin, vaikka olinkin hieman hermostunut ensimmäisten syöjien kohdalla hahaha :D Leivoin hyvän mustikkapiirakan (senkin ohjeet tulevat) ja nämä juustoiset kinkkupasteijat.


Juustoksi käytin Valio Viola kevyt valkosipuli tuorejuustoa, koska mieheni tykkää valkosipulista ja lisäsin vähän mozzarellarastetta päälle. Se oli oikea valinta koska hän rakasti pasteijoita paljon.


Jostain syystä pasteijat katosivat aika nopeasti... ehkä kummitus varasti niitä ;)

Ainekset (18 pasteijaa):
6 kpl lehtitaikinalevyjä (1 pkt)
1 prk Valio Viola kevyt valkosipuli tuorejuusto
n. 150 g kinkkusuikaleita
1/2 punainen paprika
1/2 sipuli
mozzarellaraaste
1 kananmuna

Valmistus:
Hienonna sipuli ja paprika, laita ne kulhoon tuorejuuston ja kinkun kanssa. Sekoita hyvin.
Tarkista maku, lisää tarvittaessa mausteet. Vatka kananmuna kulhossa harukalla.
Ota lehtitaikinalevyt sulamaan huonelämpöön pellille leivinpaperin päälle. Leikka jokaisesta levystä 3 osaa, ja kauli ne neliöiksi.
Asettele ruokalusikallinen täytettä neliöiden keskelle, käännä taikinaneliöiden vastakkaiset kulmat keskelle ja paina pasteijat kiinni.
Voitele kananmunalla ja ripottele mozzarellaraaste päälle. Paista 225 asteessa, kunnes pasteijat ovat saaneet kauniin värin (10-15 min.).

Buon appetito! Hyvää ruokahalua!

12 kommenttia:

Marika kirjoitti...

Oijjoi! Hyvältä näyttää! :)

Pirpana kirjoitti...

Voi kun nämäkin näyttää taas niin ihanilta. Ja en ole edes edellisiä juttuja ehtinyt testaamaan:-) Onneksi kahden viikon päästä alkaa vuorotetteluvapaa ja on aikaa kokkailla. Meillä varmaan alkaakin sitten Piparipulla-päivät:-)

Heidi kirjoitti...

Tällaiset pikkusuolaiset maistuu aina! Pitäisikin varata pakastimeen lehtitaikinalevyjä, kun ne tosiaan voi pelastaa yllätysvierailta ja muutenkin :)

Niina the Panda Bear kirjoitti...

Paikalla olleena voin SUOSITELLA näitä! Veivät kielen mennessään. :) Naminami!

Mirtsi kirjoitti...

Ai että kun alkoi tekeen mieli pasteijoita !!!! slurps!

Piparipulla kirjoitti...

@Marika: Kiitos :)

Piparipulla kirjoitti...

@Pirpana Ai niin, sinulla on pitkä loma edessä! Saat aikaa laittaa paljon uusia reseptejä.

Piparipulla kirjoitti...

@Heidi: Olen samaa mieltä! Hurraa for lehtitaikina! :D

Piparipulla kirjoitti...

@Niina: Haha kiitos paljon, hyvää että maistui ;)

Piparipulla kirjoitti...

@Mirtsi: Voit tehdä pasteijoita huomenna :)

Marjis kirjoitti...

Ihana pelastus kyllä ovat nuo valmiit taikinat. Liian harvoin niitä käytän enkä ole päässyt niiden kanssa sinuiksi. En olekkaan kokeillut mozzarellaa tälläisissä- pitä siis testata ehdottomasti!

Piparipulla kirjoitti...

@Marjis: Kiitos! Suosittelen kokeilemaan. Ne eivät ole 100% terveellisiä haha mutta ovat maukkaita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Piparipulla :: Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino