Brandy kanaleikkeet

sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Vuoden 2013 ensimmäinen resepti on brandy kanaleikkeet, josta on muodostunut tämän talouden yksi suosikeista.

Tämän reseptin italialainen nimi on "Scaloppine di pollo al brandy".

Scaloppina on italialainen ruoka jossa käytetään ohuiksi siivuiksi leikattua vasikan tai kanan lihaa, jotka pyöritellään jauhoissa, paistetaan pannulla ja tarjoillaan lämpimänä tomaatti-, viini- tai jossain muussa alkoholipohjaisessa kastikkeessa. Kastike voidaan tehdä myös esimerkiksi sitruunoista, marsalasta, valkoviinistä jne.


Scaloppinet ovat ihania ja lapset rakastavat niitä koska ovat erittäin maukkaita ja pehmeitä kun ne paistetaan kastikkessa.


Meidän scaloppinen lempilisuke on "Funghi Trifolati", eli herkkusieniä italialaiseen tapaan. Sopii erinomaisesti brandy kanaleikkeen kanssa. Kirjoitan tämänkin reseptin jossain välissä :)

Ainekset (2 annosta):
n. 400 g maustamatonta kananrintafileetä
1/2 lasillista brandyä/konjakkia
vehnäjauhoa
rypsiöljyä
suola
muutama salvianlehteä

Valmistus:
Ota liha huonelämpöön n. 30 min ennen valmistusta.
Jos leikkeet ovat liian paksuja leikkaa ne ohuemmiksi siivuiksi. Pyörittele ne vehnäjauhossa ja taputtele hieman että jauhot tarttuvat hyvin.
Lämmitä vähän öljyä paistinpannussa ja asettele leikkeet, paista ne molemmilta puolilta kunnes saavat kauniin värin. Mausta suolalla ja lisää salvianlehdet.
Kaada brandy pannulle ja kypsytä muutama minuutti. Tarjoa heti esim. herkkusienien tai perunamuusin kera.

Buon appetito! Hyvää ruokahalua!

8 kommenttia:

Heidi kirjoitti...

Oi, vaikuttaa herkulliselle! En ole tainnut koskaan käyttää brandya ruuanlaitossa, puna- ja valkoviinejä kylläkin. Pitäisi kokeilla :)

Hyvää uutta vuotta 2013 Piparipulla!

Piparipulla kirjoitti...

@Heidi: Joo valkoviinillä on yleisempää, suosittelen kokeilla brandyllakin. Maistuu tosi hyvältä.
Ja hyvää 2013 myös teille! :)

Niina the Panda Bear kirjoitti...

Tätä on pakko kokeilla joskus meilläkin! :) Herahti vesi kielelle, kun mietti perunamuusia tämän kanssa...

Sirpa kirjoitti...

Voi itku mikä nälkä tulee keskellä yötä, kun eksyy tänne blogeihin ihastelemaan näitä herkkuja :)

Mirtsi kirjoitti...

hmm..kuulostaa mielenkiintoiselta :)tuolla oliskin yks vajaa Brandy- pullo sopivasti :P

Piparipulla kirjoitti...

@Niina: Perunamuusi on aivan ihanaaaaa tämän ruuan kanssa!

Piparipulla kirjoitti...

@Sirpa: Hahaha minullekin käy usein näin kun surffailen ja katson muita ruokablogeja! :P

Piparipulla kirjoitti...

@Mirtsi: Kiitos Mirtsi, suosittelen! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Piparipulla :: Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino