Ravioli burro e salvia

perjantai 14. joulukuuta 2012

Kun minun pitää selittää millainen italialainen keittiö on, usein sanon että me laitamme yleensä yksinkertaisia mutta maukkaita ruokia. Itse olen aina syönyt mielelläni pastaa ihan perus tomaatti- ja basilika kastikkeella, koska hyvät raaka-aineet tekevät ruu'an herkulliseksi.

Tämä Ravioli burro e salvia resepti on täydellinen esimerkki italialaisesta yksinkertaisesta ruuasta, kun aineksia on vain 3: ravioleja, voita ja salvianlehteä.


Tämä resepti sopii hyvin kun teillä ei ole paljon aikaa ruuanlaittoon mutta haluatte kuitenkin nauttia ihanaa "primo" ruokaa.


Vaikka kotona tehdyt tuoreet raviolit maistuvat totta kai paremmalta, myös kaupasta ostettut raviolit ovat hyviä. Tällä kertaa itse käytin kinkulla täytettyjä ravioleja, mutta voitte laittaa esim. ricotta-pinaatti, juusto- tai muita raviolejakin.


Valitettavasti nämä raviolit eivät ole kovin terveellisiä kun käytetään voita, mutta joskus pieni herkku on sallittu ;)

Ainekset (2 annosta):
1 pkt (250 g) ravioleja
n. 50 g voita
8-10 salvianlehtiä
suola & mustapippuri
muskottipähkinä (halutessasi)
parmesaanijuusto

Valmistus:
Sulata voi hitaasti pannulla. Pese salvianlehdet, revi ne sormin ja laita pannulle. Paista muutama minuutti. Halutessasi lisää ripaus muskottipähkinää kastikkeeseen.
Keitä raviolit kiehuvassa suolavedessä. Kun ne ovat al dente, valuta ne ja sekoita kastikkeen kanssa.
Laita lautaselle ja ripottele mustapippurilla sekä raastetuilla parmesaanijuustolla.

Buon appetito! Hyvää ruokahalua!
 

 


On vielä aikaa osallistua Piparipullan Arvontaan! Postaus löytyy täältä.

10 kommenttia:

Sasetar kirjoitti...

Nomnoms..tykkään tosi paljon ravioleista, missä on täytteenä pinaattia tai aurinkokuivattuja tomaatteja juuston kans..mm..ja voita :D

On kyllä tosi herkullinen ja helppo safka, rupes muuten tekeen kovasti mieli :P

~ Frillycakes ♥ ~

Piparipulla kirjoitti...

@Sasetar: Raviolit ovat aina hyviä, ne sopivat hyvin peruskastikkeen kanssa!

Pirpana kirjoitti...

Näitä pitää ehdottomasti kokeilla! Muutenkin mun pitää varmaan alkaa vähän treenailemaan kokkaustaitojani näiden italialaistyyppisten ruokien suhteen. Ensi keväänä kun joudun kuitenkin usein kokkailemaan.

Piparipulla kirjoitti...

@Pirpana: Minun blogissani löydät helppoja italialaisia reseptejä. Ensimmäinen ja tärkein sääntö on: älä ylikeitä pastaa! :D :D

Mukavaa viikonloppua!

mama kirjoitti...

Taas niin hyvältä näyttävä annos ja kivalta vaikuttava resepti, että pitänee laittaa tehtävälistan jatkoksi...:)

Nina Bille kirjoitti...

Herkullista! Kiitos kun pistäydyit blogissani--> niinpä löysin tieni tänne ja lähdin seuraamaan Piparipullaa- inspiraatio keittiöön on aina tervetullutta!
Nina

Piparipulla kirjoitti...

@mama: Kiitos Mama! Tämä resepti on niin helppo että se ei voi mennä pieleen.

Piparipulla kirjoitti...

@Nina Bille: Moi! Kiitos että tulit tänne, tervetuloa blogiini! :)

vilijaana kirjoitti...

oioi,ihanan näköistä ja helppotekoista =)

Piparipulla kirjoitti...

@vilijaana: kiitos, kyllä ne ovat, suosittelen :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Piparipulla :: Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino