Itsenäisyyspäivän cake popsit

torstai 6. joulukuuta 2012

Cake popsit olivat jo pitkään omassa to-do listassa. Olen ihaillut niitä monessa lehdessä ja nettisivuilla ja vihdoinkin pääsin itse tekemään, kun halusin laittaa jotain erikoista Suomen Itsenäisyyspäivän kunniaksi.




Cake popsit ovat helppo valmistaa ja ne voidaan tehdä mistä tahansa kakusta. Kun minulla ei ollut aikaa leipomiseen en tehnyt kakkua, vaan käytin Domino keksejä sen sijaan. Ne valmistuivat siis nopeammin. Sekoitin sitten Domino keksejä tuorejuuston kanssa. Itse käytin Sunnuntai Vaniljaa, mutta jos ette tykkää tosi makeasta voitte käyttää toista tuorejuustoa.


Kun paikallisesta kaupasta en löytänyt tikkaritikkuja, ostin ihan tavallisia grillitikkuja, ne toimivat yhtä hyvin :)

Cake popsit ovat ihania! Niin hauskoja ja värikkäitä. Kun on mahdollista koristella niitä monella tavalla, ne sopivat täydellisesti erilaisiin juhliin tai vaikkapa lahjaksi.


Ainekset (n. 10 golfpallon kokoista cake popsia):
2 pötköä Domino keksejä
n. 4 rkl tuorejuustoa
200 g valkosuklaata
strösseliä ja nonparelleja
grillitikkuja tai tikkaritikkuja

Valmistus:
Murusta keksit (ilman vaniljatäytettä) tehosekoittimella tai käsin. Laita murut isoon kulhoon ja lisää tuorejuusto. Lisää ruokalusikallinen kerrallaan ja sekoita ainekset käsin. Taikina on valmis kun se tuntuu tarpeeksi pehmeältä ja muovailuvahalta.
Pyörittele taikinasta pieniä palleroita, asettele ne leivinpaperilla peitetylle lautaselle ja laita jääkaappiin jähmetymään (itse laitoin yön yli).
Sulata pari suklaaneliötä vesihauteessa, kasta grillikkujen päät noin 2 cm suklaassa ja työnnä ne kakkupalloihin. Se on parempi laittaa vielä jääkaappiin vähäksi aikaa jotta suklaa kovettuu ja pallot pysyvät koossa.
Sulata loput suklaasta vesihauteessa ja kaada sulanut suklaa mahdollisimman pitkään ja kapeaan kulhoon tai juomalasiin, jotta palleroiden dippaminen on helpompaa. Kasta pystysuorasti pallot suklaassa ja valuta ylimääräinen suklaa pois varovasti.
Koristele erilaisilla strösseleillä tai nonparelleilla ja asettele tikut pystysuorasti palaan polystyreeniä (voit myös laittaa ne sokerilla täytettyyn kulhoon).
Vinkki: koristelun jälkeen laita cake popsit taas jääkaappiin 2-3 tunniksi, kun suklaa kovettuu ja tulee rapeaksi ne maistuvat vielä paremmalta!




Muistathaan osallistua Piparipullan Arvontaan! Postaus löytyy täältä.

25 kommenttia:

Heidi kirjoitti...

Tosi kauniita cake popseja! :)

Piparipulla kirjoitti...

Kiitos Heidi :D

Canelia kirjoitti...

Ihania itsenäisyyspäiväpalleroita! Minulla roikkuvat popsit vieläkin to do -listalla, mutta aion kyllä kokeilla niitä ihan lähiaikoina. :)

Anne kirjoitti...

Hei vautsi, en ole ennen kuullutkaan tuollaisista. Pitää kokeilla jos saisi vaihtoehtoisilla raaka-aineilla tehtyä samanlaisia (ei viljaa eikä maitoa), vaikuttaa tosi helpoilta. Nami minkä näköiset :)

ArjaMarja kirjoitti...

Voi kun hienosti olet onnistunut. Kokeilin näitä aikoinaan, ja joku oli pahasti pelessä, joten en sen koomin näihin ole koskenut. Täytyypä kokeilla uudestaan!

Piparipulla kirjoitti...

@Canelia: kiitos! Varmasti sinun cake popsit ovat hienon näköisiä, olet tosi hyvä leipuri!

Piparipulla kirjoitti...

@Anne: Kyllä ne ovat helppo tehdä, ja varmasti löytyy maidoton- viljaton vaihtoehdon! Cake popsit ovat ollet tämän vuoden trendi, melkein kuin avokadopasta :D

Piparipulla kirjoitti...

@ArjaMarja: niistä tuli yllättävän nättejä! Minäkin olin hämmästynyt :P
Pitää vain olla varovainen dippamisen jälkeen, valuta hyvin ylimääräistä suklaata pois :)

Niina the Panda Bear kirjoitti...

Mullakin on popsit vielä to do-listalla, mutta enköhän niitä saa aikaseksi vielä joskus! :D Nämä ovat kyllä ihanan näköisiä :)

Piparipulla kirjoitti...

@Niina: Kiitos! :)

Milex kirjoitti...

adorable!

ねこちゃん kirjoitti...

I want to do that too for christmas! looks so perfect!! :)

Voisula kirjoitti...

Kauniit Cake popsit! Paljon onnea sinulle blogisi 1 v. syntymäpäivän johdosta! Sinulla on värikäs ja iloinen blogi sekä täällä on kiva käydä.

Piparipulla kirjoitti...

@Milex: Thank you!

Piparipulla kirjoitti...

@ねこちゃん: I'm glad you like it. I hope you can understand the recipe even it's not in english!

Piparipulla kirjoitti...

@Voisula: Kiitos paljon! Olen onnellinen että blogini on kiva lukea :)

Sonsku kirjoitti...

Voi kuin nättejä ! Josko sitä itekin joskus uskaltautuisin kokeilemaan noitden tekemistä.. :)

Piparipulla kirjoitti...

@Sonsku: Uskalla vaan, se on tosi helppo tehdä. Ja jos käytät valmiita keksejä se on vielä helpompaa :)

vilijaana kirjoitti...

oi nämä on ihania ja näillehän on ''oikea''nimikin cookie popsit ;D olen tehnytkin,mutta kuva on kadonnut blogi ongelmien vuoksi :(

Piparipulla kirjoitti...

@vilijaana: Kiitos, haha sitten tein cookie popseja! :D
Voi että vuodatus blogeissa oli ongelmia :(

vilijaana kirjoitti...

kyllä...joo,paljon harmia on ollut blogin kanssa :/

Vi kirjoitti...

Ihania! Namskis, minkä näköisiä tosiaan :)

Piparipulla kirjoitti...

@Vi: Kiitos, oletko koskaan tehnyt cake popsia?

Vi kirjoitti...

Valitettavasti en ole vielä tehnyt. Ajatuksissa kyllä ollut, mutta sille tasolle vielä jäänyt ;) Mietin, että jos jouluksi tekisi muutaman.

Piparipulla kirjoitti...

@Vi: se on hyvä idea esim. ystävänpäiväksi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Piparipulla :: Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino