Caponata light

sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Caponata on sisilialainen ruokalaji jonka valmistetaan uppopaistetuista vihanneksista (enimmäkseen munakoiso), tomaattikastikkeesta, oliiveista, kaprikseista jne. Se on alumperin syöty kylmänä alkuruokana mutta toimii erittäin hyvin myös lämpimänä lisukkeena.


Tässä esitän kevyen caponatan version, paljon terveellisemmän koska sitä ei uppopaisteta ja on helpompi tehdä. Se on vihannes sekoitus vuoka: paprika, perunat, kesäkurpitsa ja munakoiso on aina mukana, mutta voitte lisätä mitä tahansa vihanneksia teillä on jääkaapissa!




Ainekset (3-4 annosta):
1 iso sipuli
1 paprika
1/2 keskikokoinen kesäkurpitsa
1/2 munakoiso
2 keskikokoisaa perunaa
2 tomaattia
1 kasvisliemikuutio
hakattua tuoretta persilijaa
rypsiöljyä (tai oliiviöljyä)
suola & pippuri

Valmistus:
Pese ja leikkaa kasvikset karkeaksi, myös sipuli. Pese, kuori ja leikkaa perunat kuutioiksi.
Kuumenna tilavassa pinnoitetussa kattilassa öljy, lisää sipulit kuullottumaan. Kunnes ne ovat pehmeitä, lisää kasviksia, lasillinen vettä ja murskattu liemikuutio. Sekoita ja anna hautua hitaasti kannen alla noin 30 min, välillä sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla. Kun vihannekset ovat kypsiä lisää persilja ja tarjoa heti.


Buon appetito! Hyvää ruokahalua!

2 kommenttia:

suosituksia kirjoitti...

Näyttääpäs hyvälle, tuota voisi itsekkin kokeilla! :)

Piparipulla kirjoitti...

Kyllä, suosittelen! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Piparipulla :: Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino