Bento #16: monikulttuurinen bento

lauantai 24. marraskuuta 2012

Bento on japanilainen perinne joten japanilaiset kylmät ruuat (onigiri, tamagoyaki, gyoza, kamaboko jne) sopivat hyvin siihen. Mutta itse en laita bentooni pelkästään aasialaista ruokaa, vaan yritän käyttää aineksia joita minulla on kotona... se voi olla ihan perus italialainen pasta tai suomalainen makaronilaatikko.

Tässä bentossa esitellän siis toimivan Japani-Suomi yhdistelmän :)


Ylhäällä olevassa rasiassa on yksi karjalanpiirakka (mmm rakastan karjalanpiirakoita!), sulatejuustorullat, kinkkua ja kaksi juustokukkaa koristeena.
Toiseen rasiaan laitoin furikakella maustettua riisiä, autonmuotoisen keitetyn kananmunan, kirsikkatomaatteja ja babyporkkanoita.

Hyvää bentoiloa!

6 kommenttia:

EllenJemiina kirjoitti...

Näiden bentojesi innoittamana, askartelin eilen itselleni finger food tyyppisen eväsrasian töihin mukaan. Ihan tavalliseen kannelliseen muovirasiaan tosin, kun en oikeaa bentoa omista. Eikä esillepano toki ollut mitään näihin sinun omiisi verrattuna, mutta iloisen värikäs ja hyvää se oli silti. :)

Piparipulla kirjoitti...

@EllenJemiina: Ei se haittaa jos sinulla ei ole japanilaista bentoboksia! Tavallinen tupperware tai muu eväsrasia käy ihan hyvin :)
Mitä laitoit sinun bentoon? Otitko kuvia?

Anne kirjoitti...

Hihi, nam! En jaksa odottaa, että saan ensimmäisen oikean bento boxini eBaysta kohtapuoliin. Vielä pitää soveltaa kurjilla eväsrasioilla :>

Piparipulla kirjoitti...

@Anne: Weee olet tilannut bentoboksin eBaysta! Jännittävää!
Minkalainen bento se on? Onko yksi- vai kaksikerroksinen? :)

EllenJemiina kirjoitti...

Mitähän siinä ensimäisessä rasiassa oli? Hmm... Viinirypäleitä, klementtiinin lohkoja, suolakeksiä, nakkia, tortillarulla, mini luumutomaatteja ja babyporkkanoita. Että vähän kaiken näköistä. :) Kuvaa ei kyllä tullut otettua.

Sitten löysin kaupasta semmoisia pieniä kannellisia muovirasioita, joita voi lämmittää mikrossa. Kannessa on sellainen "venttiili"; vähän kuin neppari, jonka saa auki ja reikä toimii höyryventtiilinä, kun ruokaa lämmittää mikrossa. Purkki on melko pieni 130ml, mutta riittävä kuitenkin pientä nuudeliannosta tai jotain muuta varten... Sitä monesti, kun kuitenkin kaipaa jotain lämmintäkin syötävää työpäivän aikana... Varsinkin talvella. Ja rasia on niin pieni, että se mahtuu siihen suurempaan rasiaan mitä olen "bentonani" käyttänyt ja sitten mahtuu vielä muuuta naposteltavaa mukaan.

Työruokailut ovat taas kääntyneet huomattavasti terveellisemmälle lijalle! Kiitos sinulta saadun inspiraation! Eli; Kiitos! :)

Piparipulla kirjoitti...

@EllenJemiina: No, ensi kerta muista ottaa kuvia, haluaisin nähdä bentosi ;)

Tiedän että bentojen heikko puoli on se että usein ne eivät sovi mikroon (ainakin japanilaiset bentot)... ja Suomessa talvella on hyvä syödä lämmintä ruokaa. Onneksi tupperware eväsrasiat menevät mikroon ilman ongelmia :)

Ja ei tarvitse kiittää! Olen iloinen jos bento-kulttuuri ottaa tuulta alleen Suomessa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Piparipulla :: Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino