Välimeren seitifilee osa II

lauantai 8. syyskuuta 2012

Kirjoitin välimeren seitifileistä jo viime joulukuussa, mutta silloin olin juuri aloittanut ruokablogini ja se oli uusi resepti minullekin. Kun nyt laitan sitä ruokaa melkein viikottain, resepti on hitaasti kehittynyt ja parantunut. Koska olen muokkanut hieman reseptin aineksia ja sen valmistusta, ajattelin että se olisi fiksua postata kokonaan uudestaan :)


Nykyään aina käytän Pirkan alaskanseiti fileepaloja: ne ovat tosi hyviä ja käteviä.

Ainekset (2-3 annosta):
400 g seitifileetä (pakaste)
n. 400 g tomaattimurskaa (itse aina käytän Parmasolea)
1 sipuli
2 kynttä valkosipulia
rypsiöljy (tai oliiviöljy)
vihreät kivettomät oliivit
oregano
hakattua tuoretta persiljaa
suola ja mustapippuri

Valmistus:
Ota seiti sulamaan pakkauksestaan noin 2 tuntia ennen valmistusta.
Suikaloi sipuli ohuiksi renkaiksi ja silppua valkosipuli. Kuullota niitä öljytyssä paistinpannussa kunnes ne hieman kypsentyvät.
Aseta seitifileet pannulle. Mausta ripauksella suolaa, pippuria ja oreganoa molemmille puolille. Käännä seiti pari kertaa joten molemmat puolet kypsentyvät.
Kaada tomaattimurska pannulle. Lisää oliivit ja persilja sekoittaen. Keitä pari minuttia miedolla lämmöllä.
Tarjoa esim. perunoiden ja raejuuston kanssa.

Buon appetito! Hyvää ruokahalua!

4 kommenttia:

Elisa kirjoitti...

namnam, tàà onkin varmasti hyvàà :)
Olen tehnyt pari kertaa aika samantyylista, mutta lisàksi mukana on ollut esim. kapriksia.

Piparipulla kirjoitti...

@Elisa: Kiitos! Seiti on hyvä kala, minun mielestäni :)
Kapriksia on hyvä valinta, mutta en tykkää niitä paljon.

Anonyymi kirjoitti...

Kuntosalikävijä kiittää. Tällä sapuskalla ei pakki kasva eikä posket näy takaapäin. Ja mikä parasta, ei maksa paljoa! Suosittelen ja Piparipullalle :)

Piparipulla kirjoitti...

@anonyymi: Se one kevyt ja maukas kalaruoka :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Piparipulla :: Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino