Herkkusieni-sahrami spiraalit

lauantai 22. syyskuuta 2012

Ainoa aasialainen mauste jota käytän tosi usein on sahrami (joskus myös currya, mutta en jatkuvasti). Vaikka sahrami on alunperin Aasiasta, se on tärkeä Pohjois-Italian keittiön ainesosa, kuten Risotto alla Milanesen reseptissä.

Sahrami antaa hienon maun myös pastalle ja sopii hyvin lihan, kalan sekä kasviksien kanssa. Miehenikin rakastaa sahramia, koska se ei maistuu liian "aasialaselta" kuten muut mausteet (esim. curry, korianteri ja kumina).

Tässä reseptissä yhdistin sahramin herkkusieniin :)


Yleensä lisään sahramin suoraan kastikkeeseen, mutta tässä tapauksessa mauste menee pastan suolaveteen. Näin pastan maku tulee pehmeämmäksi.


Ainekset (2 annosta):
200 g lyhyttä pastaa, esim. spiraalit
n. 200 g herkkusieniä
1 ps (n. 1/2 g) sahramia
1 pkt ruokakermaa (Flora kevyt & paksu)
1-2 valkosipulinkynttä
rypsiöljyä (tai oliiviöljyä)
suola & mustapippuri
hakattua tuoretta persiljaa
parmesaanijuustoa 

Valmistus:
Pese ja leikkaa sienet suikaleeksi. Silppua valkosipuli ja laita se kuullottamaan öljytyssä paistinpannussa. Lisää sitten sienet ja anna paistua muutama minuutti, joten niistä häviää nestettä.
Mausta suolalla, mustapippurilla ja persiljalla sekoittaen. Kun sienet ovat tarpeeksi kypsiä, lisää kerma, sekoita ja anna hautua muutama minuutti. Tarkista maku.
Keitä pasta kiehuvassa suolavedessä. Kun pasta on puolikypsä lisää sahrami veteen sekoittaen ja kun pasta on al dente, valuta se ja sekoita kastikkeen kanssa.
Ripottele pinnalle raastettu parmesaanijuusto.

Buon appetito! Hyvää ruokahalua!

0 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Piparipulla :: Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino