Pekoni ja kaali trottole tomaatin kera

keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Italiassa harvoin olen syönyt kaalia, vain Jouluna Lombardian alueella meillä on semmonen ruoka "Cassoeula" joka sisältää kaalia ja sianlihaa. Mutta ennen Suomeen tuloa en koskaan kokeillut kaalia pastan kanssa. Yllätys yllätys, se on tosi hyvä!

Tämä pasta on erittäin maukas ja helppo tehdä.


Kastikkeeseen lisäsin pekonia, koska tiedän että se antaa hyvän maun ja sopii erinomaisesti kaalin kanssa (minkä kanssa pekoni ei kävisi?), mutta jos jostain syystä ette tykkää pekonista jauhelihakin tai nakit toimivat ihan hyvin :)

Reseptissä käytin terttukirsikkatomaatteja, ostin niitä Lidl:stä, voi että ne olivat maukkaita!!! Parhaat kirsikkatomaatit joita olen koskaan maistanut! No olivat pehmeitä, makeita mutta ei lii'an ja sopivat todella hienosti kastikkeeksi. Suosittelen lämpimästi.


Pastaksi käytin Pirkan trottole pastaa, koska halusin käyttää hieman isompaa ja paksumpaa pastaa kuin tavallisesti ja trottole toimivat hyvin. "Trottole" sana tarkoittaa hyrrää, eli lelu :)


Ainekset (2 annosta):
200 g trottole (tai muu lyhyt pasta)
n. 200 g kaalia
1 pkt (n. 120-140 g) siivutettua pekonia
n. 200 g terttukirsikkatomaatteja
1 sipuli
chiliä (tuore tai rouhe)
rypsiöljy (tai oliiviöljy)
suola & pippuri
parmesaanijuustoa

Valmistus:
Pese ja suikaloi kaalin sisälehdet. Leikkaa myös pekoni suikaleeksi. Pese ja leikkaa tomaatit 4 osaksi.
Paista pilkotut sipulit öljytyssä paistinpannussa, kunnes ne ovat saanet kultaisen värin lisää pekoni ja anna paistua hetken välillä sekoittaen.
Lisää sitten kaali ja tomaatit, sekoita ja paista kannen alla noin 10 min. Mausta suolalla, pippurilla ja chilillä. Halutessasi lisää vähän lämmintä vettä.
Keitä pasta kiehuvassa suolavedessä. Kun pasta on al dente, sekoita se kastikkeen kanssa. Ripottele pinnalle raastettu parmesaanijuusto.

Buon appetito! Hyvää ruokahalua!

0 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Piparipulla :: Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino