Tulinen tonnikala-kesäkurpitsa pasta

keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Kesäkurpitsa on ihana vihannes koska sopii moniin ruokiin kuten risottoihin, keittoihin, pastaan ja toimii hienosti lisukkeena. Sen takia käytän sitä usein :)

Tällä kertaa kirjoitan pastareseptin, jonka opin Italiassa äidiltäni, ja se on edelleen yksi suosikeistamme. Hyvä puoli on sen keveys ja terveellisyys: kesäkurpitsa ja tonnikala ovat vähänkalorisia, erityisesti kesäkurpitsa sisältää 95% vettä ja auttaa edistämään ruoansulatusta ja suojaa suoliston limakalvoja.
Toinen hyvä puoli että, kuten melkein kaikki reseptini, se on tosi helppo valmistaa!


Alkuperäisessä reseptissä käytetään myös kesäkurpitsan kukkia, joita täällä Suomessa en ole koskaan löytänyt (tiedättekö paikkaa joka niitä myisi?), joten teen pastaa ilman niitä. Kesäkurpitsan kukat ovat herkullisia, esimerksi uppopaistetuttuina.

Itse aina ostan tonnikalanpaloja vedessä koska ne ovat terveellisempiä kuin öljyssä :)

Ainekset (2 annosta):
200 g lyhyttä pastaa esim. penne
1 keskikokoinen kesäkurpitsa
1 tonnikala prk
1 sipuli
chili (tuore tai rouhe)
rypsiöljy (tai oliiviöljy)
suola & pippuri
parmesaanijuustoa


Valmistus:
Pese kesäkurpitsa, leikkaa reunat pois ja viipaloi se ohuiksi siivuiksi.
Paista pilkotut sipulit öljytyssä paistinpannussa, kunnes ne ovat saanet kultaisen värin lisää kesäkurpitsa ja anna paistua välillä sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää chiliä oman maun mukaan.
Kun kesäkurpitsa on tarpeeksi kypsä lisää tonnikala (ilman purkin vettä/öljyä) ja sekoita. Jos kastike on liian kuiva kaada vähän lämmintä vettä pannulle.
Keitä pasta kiehuvassa suolavedessä. Kun pasta on al dente, sekoita se kastikkeen kanssa. Ripottele pinnalle parmesaanijuusto.

Buon appetito! Hyvää ruokahalua!

3 kommenttia:

ArjaMarja kirjoitti...

Hei! Tulen tekemään mieheni hyvin onnelliseksi tämän ohjeen avulla. Pastaa ja tonnikalaa uudella italialaisella tavalla, kaikki hänen suosikkeja.
Valitettavasti en ole itsekään löytänyt Suomesta noita kurpitsan kukkia, täällä niiden herkullisuuden päälle ei oikein taideta ymmärtään.

Ankerias Vipunen kirjoitti...

Ainoat kesäkurpitsankukat, jotka olen käsiini Suomessa koskaan saanut, olen noukkinut itsekasvatetuista. Täällä ei ole ihan vielä hiffattu, että sellaiset ainekset kuin kesäkurpitsan kukat ja punajuurenlehdet ovat herkkuja. Ehkäpä tämäkin asia jossain vaiheessa korjaantuu.

Piparipulla kirjoitti...

@ArjaMarja: Moikka! Hienoa että sinun miehesi rakastaa tonnikalaa ja pastaa, toivottavasti tämä resepti maistuu hänellekin :)

@Ankerias Vipunen: Harmi että Suomessa ei myydä kesäkurpitsankukkia, ne ovat tosi hyviä! :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Piparipulla :: Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino