Marinoitu broileri ja vihannes mix

lauantai 23. kesäkuuta 2012

Vaikka Juhannuksena pitäisi grillata makkaraa ja syödä muita lihaherkkuja, minä en tee niin. Koska en tykkää makkaroista (voin syödä ehkä yhden vuodessa jos on pakko) ja yritän laittaa terveellisempää ruokaa.

Joten eilen illalliseen kului ihanaa marinoitua broileria ja kasviksia. Tosi yksinkertainen ateria, varmasti tylsää monille, mutta se oli maukasta ja nautin siitä enemmän kuin makkara :)


Käytin minun suosikki Kanamestarin hunajamarinotuja broilerin fileesuikaleita, Lidl:stä ostettuja ja Apetitin herne-maissi-paprika mix.

Ainekset (2 annosta):
1 pkt (500 g) marinoituja broilerin fileesuikaleita
1 pkt (200 g) pakaste vihanneksia
rypsiöljy (tai oliiviöljy)
suola

Valmistus:
Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja lisää broileri. Paista kunnes liha on kypsä ja on saanut kultaisen värin.
Keitä jäiset kasvikset pakkauksen ohjeen mukaan, itse laitoin ne kiehuvaan veteen ja keitin n. 3 min. Mausta vihannessekoitus suolalla ja teelusikalla öljyä. Tarjoa heti, esim. raejuuston kera.

Buon Juhannus! Hyvää Juhannusta!

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Tämä ei liity mitenkään tähän viimeisimpään kirjoitukseen, mutta ajattelin, että osaisit italialaisena sanoa, että mitä sanat rasvaton ja sokeriton ovat italiaksi?:) Yritän vähän matkallani katsoa mitä syön ja ostan, joten nuo sanat olisi kiva ainakin tietää (vaikka voi olla, että käytännössä niitä ei sitten purkkien kyljessä näykään;). Olisi muuten kiva, jos kertoisit vähän parhaista ruoista, joita suomalaisen kannattaa Italiassa maistaa:)

Piparipulla kirjoitti...

Moi Anonyymi!
Italian kielellä:
sokeriton = senza zucchero
rasvaton = senza grassi
missä "senza" sana tarkoittaa "ilman".
Joskus pakkauksessa laittavat "magro" (eli kevyt) kun ruoka on rasvaton tai muuten tosi kevyt.

Teen parhaani antamaan teille vinkkejä italialaisesta ruuasta, totta kai kerron myös mitä olisi hyvä syödä Italiassa.

Oletko lähdössä Italiaan? Minne päin? :)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos paljon vastauksista:)
Olen lähdössä Roomaan ja siellä haluaisin syödä jotain sellaista "oikeata" italialaista ruokaa, välttäen turistipaikkoja. Mitä suosittelisit? Ja millä perusteella kannattaisi valita ravintola? Parasta matkoissa on juurikin tutustua vieraan maan ruokakulttuuriin ja sillä tavoin laajentaa omia näkemyksiä.
Kiva, kun kirjoittelet italialaisesta ruoasta ja kulttuurista. Ja muutenkin tapasi kirjoittaa on tosi kiva, joten jatkathan kirjoittelua :)

Piparipulla kirjoitti...

Mmmm kävin Roomassa kerran pentuna ja en muista missä kävimme syömässä... jos olisit menossa Milanoon voisin auttaa enemmän koska se on minun kotikaupunki ja tiedän monta hyvää ravintolaa.

Roomassa löytyy hyvää ruokaa melkein joka paikasta, voisit kokeilla esim.:
- L'Invincibile Ristorante Trastevere (http://www.ristorantelinvincibile.com/)
- La Taverna dei Fori Imperiali (http://www.latavernadeiforiimperiali.com/)
- Al Duello (http://www.ristorantealduelloroma.com/)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Piparipulla :: Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino