Maukas katkarapu-paprika riisi

torstai 31. toukokuuta 2012

Kun kesä lähenee, haluan syödä mahdollisiman helposti valmistettavaa kevyttä kalaruokaa, koska kuumina päivinä ei ole mukavaa olla kuumassa keittiössä :P

Tämä resepti on katkarapu-paprika riisi: sopii hyvin koska sisältää katkarapuja, se on helppo tehdä ja sen voi nauttia myös kylmänä.


Itse käytin valkosipulilla maustettuja pakastekatkarapuja ja 3 pientä eriväristä paprikaa.

Ainekset (2 annosta):
1 ps (n. 180 g) pakastekatkarapuja
200 g pitkäjyväistä riisiä
1 iso paprika
1/2 chili (mieto tai vahva)
1 sipuli
1 valkosipulinkyntti
rypsiöljy (tai oliiviöljy)
suola & mustapippuri
hienonnettua tuoretta persiljaa

Valmistus:
Huuhtele paprika, poista siemenet ja leikkaa se pieniksi paloiksi. Hienonna sipuli ja valkosipuli.
Kuumenna vähän öljyä paistinpannulla ja lisää sipuli, valkosipuli, paprika ja halkaistu chilipalko, josta on poistettu siemenet. Paista 5 minuuttia sekoittaen.
Samalla keitä riisi suolavedessä. Kun riisi on melkein valmis, lisää jäiset katkaravut pannulle ja paista vielä 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
Kun riisi on al dente, kaada vesi pois ja sekoita kastikkeen kanssa. Lopussa ripottele hienonnettua tuoretta persiljaa päällä.

Buon appetito! Hyvää ruokahalua!

Lähden huomenna matkalle kotimaahani, joten nähdään viikon päästä! Toivottavasti saan otettua mukavia kuvia Italian reissusta! :)

0 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Piparipulla :: Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino