Kevyet potato croquettes

maanantai 7. toukokuuta 2012

Jokin aika sitten tapahtui että minulla oli muutama käyttämätön peruna jääkaapissa, jotka olivat liian vähän perunamuusin tekemiseen ja en halunnut laittaa tavallisia keitettyjä perunoita... ahhh suuri dilemma!!!

Lopun lopuksi niistä tein hyviä potato croquetteja, käyttämällä muita tähteitä jotka löysin jääkaapista: kinkkuviipaleet ja persilja. Ne maistuivat hienolta ja sopivat hyvin välipalaksi. Vaikka kuvassa on haarukka, itse tykkään syödä perunacroquetteja ihan sormilla :P


Alkuperäisessä reseptissä perunacroquetit uppopaistetaan öljyssä, mutta minä tein toisella tavalla ja paistoin niitä pienessä määrässä rasvaa joten niistä tuli paljon terveellisempiä.


Voit täyttää croquetteja miten haluat, vaikkapaa juustolla, paprikalla tai kesäkurpitsalla.

Ainekset:
muutama perunaa
1 kananmuna
rypsiöljyä
muutama kinkkuviipaletta paloina
hakattua persiljaa
suola & pippuri


Valmistus:
Kuori ja pese perunat. Keitä ne vedessä kunnes ne ovat kypsiä (itse aina laitan pari teeluusikkaa suolaa veteen). Murskaa perunat hyvin harukalla tai tehosekoittimella ja laita isoon kulhoon.
Lisää kananmuna, hakattu persilja ja kinkkua, mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
Muotoile pieniä palloja taikinasta ja litistä ne joten se on helpompi paistaa.
Kuumenna vähän öljyä paistinpannulla ja paista croquetit molemmilla puolilla kunnes puolet tulevat hieman ruskeaksi.
Tarjoaa sellaisena tai jonku kastikkeen kanssa.

Buon appetito! Hyvää ruokahalua!

11 kommenttia:

Mimosa kirjoitti...

Nam! Täähän onkin hyvä idea :-) Täytyy kokeilla!

Piparipulla kirjoitti...

Kiitos! :)

Pirpana kirjoitti...

Osaatko sanoa, löytyykö Italiasta sellaista perunalajikeetta,josta tulisi hyvää muussia? Näyttää muuten tosi hyvältä tämä sinun peruna-annoksesi, aion ehdottomasti kokeillä.

Piparipulla kirjoitti...

@Pirpana: Mmm en oikeasti osaa sanoa, koska kun asuin Italiassa äiti aina kävi ruokakaupassa ja... muuten söin jauheperunamuuseja :P
Aloitin laittaa perunamuuseja itse täällä Suomessa.

Anonyymi kirjoitti...

Tein näitä viikonloppuna (ulkomuoto ei kyllä ollut yhtä siisti kuin sinun tekemien) ja syötiin niitä aiemmin kertomieni pesto/jauhelihalettujen kanssa ja toimi tooooodella hyvin:-)

Anonyymi kirjoitti...

Jostain syystä edellinen kommenttini tallentui anonyyminä, eli Pirpana sen naputteli:-)

Piparipulla kirjoitti...

Pirpana, olen onnellinen että sinun croquetit onnistuivat! Yeeeeeeeeee!! :D

Pirpana kirjoitti...

Näiden sinun ohjeiden mukaan kokatessa on vaan yksi pieni ongelma: lopputulos on ainakin tähän mennessä ollut niin mahtava, että saa aina käydä pientä tahtojen taistelua itsensä kanssa: "otanko lisää? No en oikein voi, kun olen jo kaksi kertaa ottanut! Vaan kun on niin hemmetin hyvää, pakko ottaa ! :-) Oota vaan, parin kuukauden päästä pyytelen täällä diettiohjeita:-)

Piparipulla kirjoitti...

Pirpana, hahaha minulla on sama ongelma ruuan kanssa, erityisesti suklaan kanssa!
Terveyden vuoksi nykyään yritän kokata ja syödä mahdollisimman vähärasvaista ruokaa, joten tulevaisuudessa löydät blogissani "diettiohjeita" :P

meanwhileinlongfield kirjoitti...

Tosi hyvä idea! Näihin voi tosiaan tunkea sisään vaikka mitä. :) Täytyy ehdottomasti kokeilla.

Piparipulla kirjoitti...

@meanwhileinlongfield: kiitos! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Piparipulla :: Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino