Kana-parmesaani laatikko

keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Tämä resepti sopii hyvin isolle aterialle, kun teillä on esim. vieraita ja haluatte laittaa jotain maukasta mutta joka ei vie paljon aikaa. Se on täyttävää ja helppo valmistaa.

Reseptissä käytän minun suosikki lihaa, eli kananlihaa, ja valkosipulilla maustettuja crostineja jotka ovat italialaisia paahdettuja leipäviipaleita. Usein crostineja käytetään keittoihin ja salaatteihin.


 Varo sillä joskus crostinilla on tosi vahva valkosipulin maku!


Ennen uunia...


... ja uunin jälkeen :)

Ainekset (3 annosta):
400 g maustamatonta broilerinfileetä tai suikaleita
n. 400 g tomaattimurskaa tai paseerattu
2  hienonnettua valkosipulinkynttä
1 pkt (200 g) mozzarella tai mozzarellaraaste
1 pkt (n. 100 g) valkosipulilla maustettuja crostineja
n. 100 g parmesaanijuustoa raastettuna
rypsiöljy (tai oliiviöljy)
n. 1 dl tuoretta basilikaa
chilirouhetta
suola & pippuri


Valmistus:
Lämmitä uuni 180 asteeseen.
Laita pari ruokalusikallista öljyä uunivuoan pohjaan. Ripottele sen päälle valkosipulia ja chilirouhetta. Asettele broilerin fileet vuokaan, mausta ne suolalla ja pippurilla.
Kaada tomaattimurska ja levitä tasaisesti, peittäen liha. Ripottele hakattua basilikaa. Laita puolet mozzarellasta paloina ja puolet parmesaanista. Lisää crostinit juuston päälle. Laita sitten loput mozzarella ja parmesaani.
Paista 30-45 min., rippuu kuinka paksuja broilerin fileet ovat. Tarjoa sellaisena tai esim. pastan kanssa.

Buon appetito! Hyvää ruokahalua!

11 kommenttia:

Heidi kirjoitti...

Aijai, tämä vaikuttaa tosi hyvälle! Kiitos ohjeesta :) Tätä pitää kokeilla heti, kun seuraavan kerran pitää kokata koko perheelle/suvulle :)

Maddalena Santi kirjoitti...

DEVO farlo! Io amo i laatikko :)

Piparipulla kirjoitti...

@Heidi: kokeile vaan, se on tosi hyvä! :)

@Maddalena: haha le laatikko sono buone vero?

Tuuli kirjoitti...

Nam, pitää joskus kokeilla!

Piparipulla kirjoitti...

@Tuuli: joo suosittelen :)

meanwhileinlongfield kirjoitti...

Nam! Parmesaani on hyvää, kana on hyvää, mozzarella on hyvää, tomaatti on hyvää jne. Eli siis tän on pakko olla hyvää. ;)

Piparipulla kirjoitti...

@meanwhileinlongfield: Kaikki on hyvä!! :D

Pirpana kirjoitti...

Tänään oli kokeiluvuorossa tämä sapuska ja sai todella hyvän vastaanoton perheeltä.

Piparipulla kirjoitti...

@Pirpana: Hienoa! :)
Jos tykkäät parsasta, suosittelen tämän reseptin:
http://piparipulla.blogspot.com/2012/04/parsaa-milanon-tapaan.html

Raidallinen Kilpikonna kirjoitti...

Löytyi heti toinenkin herkku, tämä voisi maistua myös nirsoille esiteineille. :)

Piparipulla kirjoitti...

@Kilpikonna: Kyllä, tavallisesti kaikki tykkäävät tästä laatikosta :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Piparipulla :: Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino