Helppo seiti pestokastikkeella

keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Sanoin jo tässä postauksessa että joskus hyvät ruu'at syntyvät vain kokeilemalla.
Viime kerralla halusin yhdistää kalaa ja pestoa, mutta en viitsinyt etsiä reseptejä netistä... ja tämä on tulos:


Ne ovat yksinkertaisia alaskanseitipaloja pestokastikkeen kanssa. Koska miehelleni tämä olisi ollut hieman lii'an vähän ruokaa, tarjosin niitä täysjyväspastan kassa.

Ainekset (2 annosta):
400 g alaskanseitiä paloina
120 g lyhyttä täysjyväpastaa, esim. farfalle
pesto
rypsiöljy (tai oliiviöljy)
suola & pippuri


Valmistus:
Sulata kala pakkauksen ohjeen mukaan. Paista seiti öljytyssä paistinpannussa, mausta suolalla ja pippurilla.
Samalla keitä pasta kiehuvassa suolavedessä. Kun pasta on al dente, laita lautaselle ja asettele siihen kaksi seitipalaa. Laita pari ruokalusikallista pestoa kalan päälle.

Buon appetito! Hyvää ruokahalua!

5 kommenttia:

Timi kirjoitti...

Nam pesto! Omatekoinen on kyllä paras ;) Olen pari kertaa kokeillut, mutta aina ei ole aikaa, eikä raaka-aineita valmistaa itse.

Pirpana kirjoitti...

Mä tykkään myös tehdä erilaisia kokeiluja. Ja varsinkin peston kanssa:-) Viimeksi pistin sitä muussin sekaan mutta vielä en ole oikein osannut päättää, oliko se hyvää vai ei:-) Vaan yksi hyvin onnistunut pestokokeilu oli täyteletut. Paistoin ensin ihan peruslettuja,jotka sitten "voitelin" pestolla. Päälle paistettuja jauhelihaa (hyvin mausstettua), ja mozzarellaa, letut rullalle, uunivuokaan, päälle vielä hiukan juustoraastetta ja uuniin hetkeksi. Tämä läpäisi jopa italialaisten ystävieni seulan, sillä viikon loman aikana jouduin tekemään näitä vielä uudemman kerran:-)

Piparipulla kirjoitti...

@Timi: kyllä kotitehty pesto on aina paras! :)

@Pirpana: No, varmasti tuo letut olivat mahtavia!
Minäkin tulen syömään sinun pestolettuja! :D
Onko sinun blogissasi resepti?

Pirpana kirjoitti...

Ei noista letuista ole sen kummempaa ohjetta. Mutta jos sulle on suomalainen lettutaikina tuttu, niin ensin paistetaan letut ihan normaalisti. Sen jälkeen tosiaan sitten levitetään letuille tuo pesto. Jauhelihan sekaan reilusti sipulia, valkosipulia ja jauhelihamaustetta.Mozzarellaviipaleet olen usein vielä pöyritellyt oliiviöljyssä,joka on maustettu suolalla ja pippurilla. Aikamoinen kaloripommi nämä letut kyllä ovat:-) Mutta kokeile ihmeeessä. Ja kysy lisää, jos on tarvetta lisätietoihin

Piparipulla kirjoitti...

Kiitos tiedosta! Kyllä olen syönyt pari kertaa suomalaisia lettuja mutta en koskaan tehnyt niitä itse. Se on hyvä syy kokeilla :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Piparipulla :: Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino