Piparipulla Helsingissä ja uusi pupubento

keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Kävin siis eilen Helsingissä, voi mikä matka! 5 tuntia bussissa on painajainen! Minun kuninkaallinen takapuoli ei tykännyt siitä ollenkaan :P

Kun saavuin linja-autoasemalle en löytänyt Info-pistettä (Turist Information), kysyin apua ihmisiltä mutta se oli turhaa. Se oli vaikea ymmärtää mitä Helsinkiläiset sanoivat! Minä olen tottunut Savon murteen ja he puhuvat tosi eri murretta... :D

Vihdoinkin löysin Info-pisteen Rautatieasemalla (jostain syystä se oli pieni ja melkein piilossa) ja pääsin Italian Suurlähetystöön. Sen jälkeen, minulla oli noin 3 tuntia vapaana ja kävin tutustumassa kaupunkiin ja shoppailemassa! Ensimmäisenä kävin Tokyokanissa, kuten joku teistä suositteli, ja ihastuin. Vaikka paikka oli pieni (en tiedä miksi, mutta ajattelin että se olisi isompi) se oli täynnä ihania japanilaisia tuotteita. Valitettavasti ei ollut saatavilla furikakea, mutta ostin pari muutama ruokatuotetta ja löysin hienon japanilaisen bentolaatikon! Siellä oli kaksi eri tyyppiä, tämä sininen pupubento ja toinen oli punainen kukkabento.Ostin myös pari Pocky-pakettia :)
Tässä kuvassa näkee bento paremmin. Se on 2 kerroksinen bento, joka sisältää syömäpuikot ja erotin ja pakkauksessa on myös pieni kätevä laukku.Kun kävelin Kaivopuistosta keskustaan, kävin muissa mukavissa kaupoissa. Se oli mukava kävellä vaikka satoi ensin lunta, ja sitten vettä.... ahhhh ihana keväinen keli!!!


DAYSHOP:sta sain tämän söpön pienen tarjottimen. Se oli tosi kiva kauppa, sieltä löytyy paljon erikosia, nättejä ja suloisia tuotteita.

Piti pysähtyä syömään jotain kun maha murisi äänekkäästi. Loppu lopuksi kävin Arnolds kahvilassa ja söin kanabagelin ja maitosuklaa donitsin. Se oli paras donitsi olen koskaan syönyt elämässäni!! :D
Bagel oli ok mutta ei mitään hienoa, erityisesti kun kana oli juuri ottanut jääkapista pois ja se oli vielä kylmä!

Ehdin käymään Tiger kaupassa ennen bussin lähtöä. Ihana kauppa! Sieltä ostin tämän kissakukkaron :)Helsinki on kaunis kaupunki, se olisi hyvä käydä siellä uudestaan kun on enemmäm aikaa ja auton!

11 kommenttia:

Salla kirjoitti...

Mun mielestä Helsinki taas on inhottava kaupunki autoilla. Jos mun on pakko mennä pääkaupunkiseudulle autolla, yleensä jätän sen Töölön kisahallille. Metro ja ratikka ovat paljon mukavampia välineitä :)

Löysitpä kivoja juttuja! Mun pitäis löytää kiva bentorasia miehelle synttärilahjaksi. Ajattelin, että yrittäisin löytää sellaisen Pariisista japanilaisalueelta! Arnoldsin bageleista paras on todetusti lohi - se on oikeasti aivan mahtava, kannattaa kokeilla.

Voisula kirjoitti...

Olipa seikkailu sinulla. Minä menen Helsingin keskustaan aina bussilla, kotiovelta Kamppiin.

Kivoja tavaroita olet ostanut.

Ankerias Vipunen kirjoitti...

Kuulostaa kivalta päivältä Helsingissä! Mitä se furikake on? JA mahtavaa, että löysit uusia bentoja. Kuinka monta bento boxia sun kokoelmaan jo kuuluu?

Piparipulla kirjoitti...

@Salla: olen samam mieltä että mennä autolla isossa kaupungissä on vaikea, olen kotoisin Milanosta ja se on tosi iso kaupunki! Siellä on aina ruuhka.
Oletko sinäkin bentofani? Teetkö bentoja usein? Tuo sininen bento, jonka ostin Tokyokanista, sopii hyvin miehellekin :)

@Voisula: Joo se oli pitkä matka Helsingistä Varkauteen...

@Ankerias Vipunen: Furikake on kuiva japanilainen mauste joka on tarkoitettu ripoteltavaksi riisin päälle ja se on tavallisesti kalanmakuinen. Rakastan furikakea!
Minulla on noin 14 japanilaista bentolaatikkoa ja muutama side dish :)

Salla kirjoitti...

Ei Helsinki niin iso ole, että se vaikeaa olisi - parkkipaikkatilanne vaan on se, mikä se on. :)

Mulla ei ole yhtään bentoboksia (vielä), mutta oon seurannut Livejournalin bento-yhteisöä
(http://bentolunch.livejournal.com/) jo vuodesta 2005!

Piparipulla kirjoitti...

@Salla: Milanon liikenne tilanne on kauhea! Paljon parempi Suomessa (jossa ihmiset noudattavat sääntöjä)!

No, hieno että tykkäät bentoista! Koska olet seurannut Livejournalin bento-yhteisöä niin pitkään, kun aloitat tekemään bentoja itse varmasti ne tulevat hyviä! :)

Heleen kirjoitti...

Tokyokanilla on käsittääkseni nettimyymäläkin, ja varmaan voi toivoa tuotteita mitä haluaisi.
Bentot on kauniita, sellainen lakkapuinen olisi joskus kiva omistaa. Eksyin joskus Monbenton sivuille, ja pitihän sieltä muutama bento tilata:).

BarbaraR kirjoitti...

Ciao, ma sei dovuta andare ad Helsinki per via dell'ambasciata? Certo che per chi sta lontano e' una bella seccatura...ed anche costosa.
Se ti capita di tornare e vuoi stare piu' di un giorno, puoi venire da me, ti ospito volentieri (ma dopo settembre, quando torno a stare in Finlandia).

Piparipulla kirjoitti...

@Heleen: Kyllä heillä on myös nettikauppa, mutta valikoima on aika pieni... luulen että on myynissä pelkästään teetä ja veitset.

Monbenton bentot ovat värikkäitä ja tyylikkäitä, sopivat hyvin aikuisille :)

@Barbara: Ti ho risposto via mail!

karaimame kirjoitti...

Jaahas, olitkin Helsingissä! Harmi että sää oli todella surkea...
Sait tosi nätti bentobaku ^_^!
Monta kertaa kävi niin että menin Toyokanille ja heillä ei ollut mitä halusin... (furikake mm)... vähän arsyttävää kun täytyy tilata mualta...
Mut, yllätys yllätys, bentoboxia oli jo tammikussa :D, katsopas http://instagr.am/p/gyjcy/
/o/
ai niin.. toi kukkaro on aivan loistava löytö! Kawaii!

Piparipulla kirjoitti...

@karaimame: Joo se oli huono keli haha mutta se ei estänyt minun shoppailua! :D

Kiva että heillä oli jo tammikuussa bentobokseja, ne ovat tosi kauniita! Toivottavasti heidän bentoboksi-valikoima laajenee tulevaisuudessa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Piparipulla :: Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino