Parsaa Milanon tapaan

perjantai 27. huhtikuuta 2012

Asparagi alla milanese, eli parsaa Milanolaisittain, on pääruoka alunperin Lombardian alueelta (Milano on Lombardian pääkaupunki), jossa parsaa luonnollisesti kasvaa runsaasti.

Asparagi alla milanese on erittäin kuuluisa resepti Italiassa, mutta ei ole kovin tunnettu ulkomailla. Se on tosi yksinkertainen ruoka johon ei kuuluu mitään höpö höpö kastiketta ja joka sisältä vain 3 ainetta: vihreää parsaa, kananmunia ja parmesaanijuustoa. Se on taivaallista! Kun asuin Milanossa, äiti usein laittoi semmosta maukasta parsaa keväällä ja minä nautin siitä paljon. Syömällä, aina rikon keltuaisia haarukalla joten sisältö juoksee parsaan päälle... mmm ihanaa!


Vaikka asparagi alla milanese on yleensä syöty pääruokana, sopii erinomaisesti myös antipastoksi.


Alkuperäisessä reseptissä keitetään parsaa suolavedessä, mutta itse teen eri tavalla. Ja vaikka pitäisi käyttää voita kananmunien paistamiseen, minä käytän terveellisempää öljyä :P



Ainekset (2 annosta):
1 nippu vihreää parsaa (6-8 parsatankoa ruokailijaa kohden)
4 kananmunaa
raastettua parmesaanijuustoa
rypsiöljyä (tai voita)
suola & mustapippuri

Valmistus:
Pese ja kuivaa parsat ja leikkaa niiden kovat kannat pois. Jos tarvitsee kuoria tankoja, kuori ohuelti noin puolestavälistä vartta alaspäin.
Laita vähän öljyä isolle paistinpannulle ja asettele parsat. Anna paistua miedolla lämmöllä kannen alla, välillä sekoittaen. Mausta suolalla.
Kun parsa on melkein valmis, paista kananmunia niin että valkuaiset ovat rapeita mutta keltuaiset vielä hieman löysiä. Minä laitan kananmunien päälle vähän suolaa ja mustapippuria.
Asettele parsat lautaselle ja laita kananmunat niiden päälle. Ripottele parmesaanijuustoa päälle.

Buon appetito! Hyvää ruokahalua!

18 kommenttia:

BarbaraR kirjoitti...

Slurp ;P
Ti rubo la ricetta !

pinea kirjoitti...

Oi miten kuulostaa hyvältä! Täällä Etelä-Ranskassakin on parsakausi parhaimmillaan, ja näitä milanolaisittain valmistettuja parsoja kokeilen varmasti. Minäkin rakastan paistettuja munia, juuri tuollaisilla löysillä keltuaisilla... :)

Piparipulla kirjoitti...

@Barbara: ma come, non li hai mai cucinati cosi gli asparagi?

@pinea: Moi! Asutko Ranskassa?
Onko ruoka hyvä siellä? :)

Tuuli kirjoitti...

Ihana resepti!

Voisula kirjoitti...

Valmistan sitä! Parsa ja kanamunan valuva keltuainen ovat taivaallisia.

Kotiharmi kirjoitti...

Miksi minä en ole aiemmin tiennyt tästä????? Kiitos Piparipulla ohjeesta, tätä tehdään meillä ihan varmasti.

Piparipulla kirjoitti...

@Tuuli: kiitos!

@Voisula: Kyllä ne ovat niin hyviä :P

@Kotiharmi: No, sanoin että tämä resepti ei ole kovin tunnettu :D
Ole hyvä, ja toivottavasti se maistu hyvältä!

Voisula kirjoitti...

Nyt on vähän kysymistä: laitetaanko ra´at/tuoreet parsaat paistinpannulle ja siellä paistetaan niitä? Tai keitetäänkö ennen ja sen jälkeen pannulle? Sulla on, että: asettele keitetyt parsat lautaselle....

Ostin jo raaka-aineet valmiiksi ja tulin lukemaan vielä kerran ohjetta. Haluan valmistaa sinun parsoja.

Piparipulla kirjoitti...

@Voisula: Laita raa'at parsat suoraan paistinpannulle ja kypsennetään niitä miedolla lämmöllä kunnes ne ovat kypsiä :)

Ehkä se oli vähän epäselvä :P

Voisula kirjoitti...

Ok, kiitti!Jos minullakin parsaat onnistuvat, teen siitä postauksen.

ArjaMarja kirjoitti...

Kiitos vihjeestä, tästä tuli meidän tämän kevään suosikki. Lainasin ohjeesi sivulleni.

Piparipulla kirjoitti...

@ArjaMarja: ole hyvä! Olen onnellinen että ihmiset ovat kiinnostuneet tähän reseptiin :D

Luka kirjoitti...

näyttää kivalta ohjeelta, jos löytyy suht tuoretta parsaa edukkaasti, niin kokeilen

Piparipulla kirjoitti...

@Luka: Kiitos, toivottavasti maistuu hyvälle sinullekin!

Raidallinen Kilpikonna kirjoitti...

Oih ihanaa ja yksinkertaista. Söisin parsaa vaikka joka päivä, mutta niiden kuoriminen on vain niin vaivalloista (ja lapset ei tykkää parsasta), Muuten kaikki on niin helppoa. Tätä variaatiota täytyy kokeilla. Ja kun selasin sivujasi, niin minusta tuli heti fani! :)

Piparipulla kirjoitti...

@Kilpikonna: Sinulla on hauska nimi :D
Ja kiitos kommentistasi, se tuntuu aina hyvältä kun tulee myönteista palautetta :)

Minäkin tykkään parsasta tosi paljon, se on hyvää myös pastassa ja risottossa, oletko koikeillut?

Raidallinen Kilpikonna kirjoitti...

Pasta voisi olla se muoto, jolla saisin parsan maistumaan myös lapsille. Voisin kokeilla heti tulevana viikonloppuna. Kiitos vinkistä.

Piparipulla kirjoitti...

@Kilpikonna: Ole hyvä! Toivottavasti sinun lapsi tykkää :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Piparipulla :: Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino