Meidän oma sima

tiistai 24. huhtikuuta 2012

Näen mielessäni villit viikinkijuomingit, jossa karvaset viikingit juovat simaa ontoista sarvista ja tanssivat iloisesti pöydän päällä.

Ja kun Vappu lähestyy, minäkin haluaisin juoda omaa simaa sarvista! No, myös tavallinen lasi kelpaa... Olisin tosi hauskan näköinen viikinki, kun olen niin lyhyt ja tummatukkainen. Ehkä olen eksoottinen viikinki! :D

Valitettavasti en voi olla viikinki, mutta voin tehdä omaa simaa! Rakastan simaa tosi paljon, se on ihana raikas juoma. Italiassa siman nimi on "idromele", jolla on kaunis ja romanttinen ääni, eikö niin? :)
Mieheni teki simaa itse viime vuonna ja se onnistui hyvin, sen maku oli paljon parempi kuin kaupasta ostettu sima, aidomman makuista. Eilen hän laittoi simaa uudestaan täksi Vapuksi, ja sen pitäisi olla valmis noin viikon kuluttua.


Luulen että varmasti melkein kaikki suomalaiset tietävät miten sima tehdään, mutta kirjoitan kuitenkin tähän reseptin :) Mieheni reseptissä ei ole rusinoita, koska me emme tykkää niistä erityisemmin.

 tässä mitä tarvitset, älä unohda tyhjiä pulloja!

 mmm ihanan raikas sitruuna...


Ainekset (8 litraa simaa):
8 litraa vettä
500 g fariinisokeria
250 g sokeria
2 sitruunaa
n. 250 g hunajaa
1/4 tl tuorehiivaa

Valmistus:
Laita sokerit sankoon. Kiehauta 4 litraa vettä ja kaada se sankoon, sekoita hyvin kunnes sokeri on sulannut. Lisää hunaja ja sekoita lisää.
Lisää taas 4 litraa kylmää vettä. Tarkista lämpö, jos neste on haalea, sekoita hiiva pieneen määrään vettä ja kaada sankoon.
Pese ja viipaloi sitruunat, heitä niiden päät pois. Lisää viipaloidut sitruunat joukkoon.
Sulje kansi ja anna sanko seisoa kuivassa paikassa auringolta suojattu 1-2 päivää. Laita jokaisen pullon pohjalle vähän sokeria ja pullota sima ilman sitruunaviipaleita. Sulje pullot löyhästi, joten pullot eivät räjähtä, ja anna sima seisoa kuivassa paikassa auringolta suojattu vielä 3-5 päivää.
Sitten laita pullot jääkaappiin ja tarjoa kylmänä.

Buon appetito! Hyvää ruokahalua!

5 kommenttia:

Laura kirjoitti...

Sima on ihanaa!!! Nam nam nam!
Rusinoita ei muuten laiteta simapulloihin maun vuoksi, vaan sen takia että sitten kun rusinat ovat nousseet pulloissa ylös, tietää että sima on valmista. :) Moni heittää ne sitten pois kun avaa pullon. Oih, kun niin nyt haluttaisi simaa.

mama kirjoitti...

Moi! Minä laitoin vasta tänään siman tekeytymään. Toivottavasti se ehtii vapuksi! Minä en ole koskaan laittanut simaan hunajaa, mutta sitä voisi kyllä kokeilla sitten vuoden päästä, kun tähän satsiin se ei enää ehdi :)

Piparipulla kirjoitti...

@Laura: Sima ON ihana! En tiennyt että kun rusinat ovat nousseet pulloissa ylös, se tarkoittaa että sima on valmis :P
Mutta sinäkin voit tehdä simaa!

@mama: Moikka! Varmasti sinun sima ehtii Vapuksi :)
Minun mielestäni hunaja antaa hyvän maun simalle.

Mimosa kirjoitti...

Nam simaa! Minäkin tein meille ämpärillisen ja nyt en malttaisi millään odottaa että se on valmista :-)

Ja tosiaan rusinat ovat käteviä ilmoittamaan milloin sima on valmista :-) Itsekin jätän ne kyllä mielelläni lasin pohjalle simaa juodessani, mutta laitan niitä aina kuitenkin muutaman joka pulloon.

Piparipulla kirjoitti...

En minäkään maltta odottaa :D
Sen pitäisi olla valmis sunnuntaina!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Piparipulla :: Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino