Jauhelihalla täytetyt herkkusienet

perjantai 13. huhtikuuta 2012

Italiassa usein laitetaan täytettyjä vihanneksia uuniin ja suosituimmat ovat yleensä tomaatit, paprikat ja munakoisot. Ne ovat herkullisia!

Täällä Suomessa halusin kuitenkin kokeilla jotain uutta käyttämällä herkkusieniä, ja täytin niitä jauhelihalla. Voi että ne olivat hyviä!! Mieheni myös rakasti niitä paljon ja nyt tästä reseptistä tuli yksi meidän lemppari.


Reseptissä käytetään mahdollisimman isoja herkkusieniä jotta mahtuu enemmän täytettä.



Ainekset (3 annosta):
9 isoa herkkusientä
200 g jauhelihaa
1 dl silpottua tuoretta persiljaa
2 rkl korppujauhoa
1 kananmuna
1 sipuli
1 valkosipulinkynssi
rypsiöljyä tai oliiviöljyä
suola & pippuri
parmesaanijuusto

Valmistus:
Pese sienet ja leikkaa niistä kannat pois. Pilko kannat ja tyhjennä varovasti sienien "hatut" veitsellä. Älä heitä sisältöä pois.
Kuumenna pinnoitetussa kattilassa öljy, lisää pilkotut sipulit ja valkosipuli kuullottumaan. Lisää jauheliha ja paista muutama minuutti ja samalla mausta suolalla ja pippurilla. Lisää pilkotut sienen kannat ja hattujen sisältö. Sekoita hyvin, kun liha on kypsä ota pois hellalta.
Laita sekoitus kulhoon kananmunan, korppujauhon ja persiljan kanssa. Sekoita ainekset hyvin.
Voitele uunivuoan pienellä määrällä oljyä, asettele sienien hatut ja täytä ne.
Laita niiden päälle vähän parmesaanijustoa. Paista 200º:ssa uunissa, kunnes parmesaanijuusto on sulanut ja saanut hieman väriä.
Tarjoa heti lämpimänä esim. salaatin kera.

Buon appetito! Hyvää ruokahalua!

7 kommenttia:

Heidi kirjoitti...

Voi, nää on varmasti hyviä ja menee kokeiluun! Näitä vois varmaan tehdä grillissäkin, kunhan kesä tulee :)

Tuuli kirjoitti...

Todella herkullisen näköisiä! Nam!

Piparipulla kirjoitti...

@Heidi: Totta kai! Meillä ei ole grilliä (eikä pihaa) mutta se oli todella hyvä!

@Tuuli: Kyllä ne ovat!

Kyösti Iivonen kirjoitti...

Todella kiva nähdä jotakin luovaa sienien sisällä :) Itse tykkään tehdä erilaisia täytteitä munakoisolle. Sienet on aina mennyt perus aurajuusto/koskenlaskija-pekonityylillä. Ai että kun tekis mieli kaivaa grilli esille tämän jälkeen.

Piparipulla kirjoitti...

@Kyösti: Sienet ovat niin hyviä, koko vuoden! En koskaan syönyt grillattuja sieniä, mutta tiedän että ne ovat herkullisia.

Milma kirjoitti...

Näitä täytyy kokeille, kuulostaa hyvältä :)

Piparipulla kirjoitti...

Hyvää! Suosittelen :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Piparipulla :: Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino