Idea Pääsiäselle: värikkäät kananmunat

tiistai 3. huhtikuuta 2012

Olen huomannut että suomalaiset ovat hulluina askarteluun. Jouluna, ja nyt Pääsiäsenä, lehdet ovat täynnä askarteluvinkkejä ja kaupat myyvät paljon erilaisia askartelutarvikkeita ja -koristeita.

Italiassa me emme välitä siitä paljon. Totta kai, lapset tykkävät askarrella ... muistan pentuna ala-asteella tehtiin usein värillisiä kananmunia Pääsiäisenä, värittämällä niitä väriliiduilla, ja se oli tosi hauskaa! :)

En ole koskaan ollut askartelufani joten halusin tehdä Pääsiäisenä värikkäitä kananmunia eri tavalla. En käyttänyt väriliituja, vaan väritin munat ruuan avulla. Tiedän että kaupasta löytyy elintarvikevärejä, mutta en kovin tykkää niistä ja halusin käyttää mahdollisimman luonnollisia, turvallisia värejä. Ja nämä ovat minun valmiit kananmunat korissa:


Se oli minun ensimmäinen kokeilu ja olin erittäin tyytyväinen tulokseen. Väreistä tuli nättejä ja hauskoja (vaikka ne eivät olleet niin kirkkaita kuin elintarvikeväreillä) ja minun mielestäni se on tosi mukava idea Pääsiäseksi.


Tunsin olevani alkemisti sekoittaessani pataa täynnä oudon väristä ja hajuista lientä :D

Ensiksi keitin kananmunat ja sitten laitoin ne kulhoihin, joissa oli värillistä vettä ja 2 teelusikkaa ruokaetikkaa. Jos joku teistä haluaa tehdä samaa, tarvitsee ruokaetikkaa joka kiinnittää värin kananmunaan. Saadakseni väriä keitin mustikoita, punasikuria ja punajuurta. Mutta punajuuren keittäminen oli virhe koska se menetti valtaosan väristään.

Käytin mustikoita (raidallinen sininen), curryjauhetta (keltainen), punasikuria (vaalean sininen), paprikajauhetta + punajuurta (vaaleanpunainen). Halusin värjätä yhden kananmunan myös vihreäksi mutta meillä ei ollut pinaattia kotona.

4 kommenttia:

Canelia kirjoitti...

Tosi kauniita munia, hienosti olet onnistunut! Ihan kaikki suomalaiset eivät kyllä ole hulluna askarteluun; minäkin olen jo monen monituista vuotta harkinnut kananmunien värjäämistä pääsiäiseksi, mutta en ole vieläkään saanut aikaiseksi. Ehkä joskus ensi vuosikymmenellä sitten... : )

Piparipulla kirjoitti...

@Canelia: Kiitos, hyvää että tykkäät! Kananmunien värjäminen ei ole vaikeaa, mutta vie vähän aikaa.

Heidi kirjoitti...

Hienoja munia! Itse en ole jaksanut panostaa pääsiäiseen ollenkaan, kun olemme suurimman osan ajasta vanhempieni luona. En kyllä muutenkaan jaksa nykyään askarrella mitään, vaikka lapsena tykkäsinkin kovasti.

Hyvää pääsiäistä Piparipulla :)

Piparipulla kirjoitti...

@Heidi: kiitos paljon! Hyvää Pääsiäistä sinullekin! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Piparipulla :: Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino