Farfalle al salmone - Lohipasta

perjantai 20. huhtikuuta 2012

Sanoin jo että rakastan lohta, ja yritän syödä sitä usein kun on niin hyvää ja terveellistä. Meidän suosittu lohiresepti on varmasti lohipasta: helppo tehdä ja ihanan makuinen. Laitan lohipastaa melkein kerran viikossa! :)


Netistä löytyy monta erilaista lohipastan reseptiä, mutta minä aina teen italialaisella tyylillä...eli tosi yksinkertaisesti. Italialainen ruoka on yksinkertaista ja maukasta, koska se on tehty hyvistä raaka-aineista.

Reseptissä käytän pientä määrää vodkaa, koska se antaa hienon maun ja sopii hyvin lohen kanssa.

Italiassa tavallisesti ei laiteta parmesaania kalanruokien päälle, joten parmesaani ei ole tässä reseptissä (mutta minä laitan kuitenkin :P )

Ainekset (2 annosta):
200 g lyhyttä pastaa, esim. farfalle tai penne
noin 200 g kylmäsavulohta
250 ml ruokakermaa (Flora kevyt & paksu)
1 sipuli
rypsiöljy (tai oliiviöljy)
1-2 korkillista vodkaa
hakattua tuoretta persiljaa
suola & mustapippuri

Valmistus:
Leikkaa lohi suikaleiksi.
Paista pilkotut sipulit öljytyssä paistinpannussa, kunnes ne ovat pehmeitä lisää lohi ja anna paistua muutama minuutti. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla (riippu miten suolaista lohi on).
Kaada 1-2 korkillista vodkaa pannuun ja sekoita hyvin kunnes alkoholi on haihtunut. Lisää kerma, sekoita ja anna hautua muutama minuutti. Tarkista maku.
Keitä pasta kiehuvassa suolavedessä. Kun pasta on al dente, sekoita se kastikkeen kanssa. Ripottele pinnalle persiljaa.

Buon appetito! Hyvää ruokahalua!



10 kommenttia:

Heidi kirjoitti...

Näyttää herkulliselle :) Oon niin katkera, ettei meillä voi tehdä kalaruokia miehen allergian takia ja pelkästään itselleni en jaksaisi tehdä ruokaa erikseen (no ehkä joskus lounaaksi). Lohi ois niin hyvää!

Canelia kirjoitti...

Jännä resepti! Enpä ole ikinä lorauttanut vodkaa pasta- tai muuhunkaan ruokaan enkä kyllä ole sitä koskaan lasiinkaan kaatanut (vähän erikoinen tapaus suomalaiseksi...). Tosi harvoin tulee syötyä kalaruokia, mutta tuo annos näyttää niin hyvältä, että mielelläni maistaisin. : )

Juha-Pekka Konttinen kirjoitti...

Enpä ole itsekään kokeillut vodkaa ruoanlaitossa lohen kanssa eli tätäpä täytyy kokeilla! Näyttää myös herkulliselta.

Piparipulla kirjoitti...

@Heidi: harmi että miehelläsi on allergia :( Jä ymmärrän että se olisi vaikea laittaa kahta eri ruokaa.

@Canelia: Kiitos! Se on tosi hyvä pasta ja helppo tehdä, ei tarvitse paljon aineksia. Suosittelen!

@Juha-Pekka Konttinen: Kiitos paljon! Itse käytän vodkaa vain kun teen myös lohirisotton ja penne alla vodka. En juo vodkaa :D

Girl of the blog kirjoitti...

En ole koskaan käyttänyt Vodkaa ruoassa, vaikkakin olen siitä jonkin verran kokeillut. Etenkin lohen kanssa se varmasti sopii hyvin. Pitää siis testata =)

Piparipulla kirjoitti...

Moi! joo kokeile vaan, sitten voit kertoa minulle maistuiko pasta :)

Arya kirjoitti...

Oi ihania italialaisia ruokia sinulla täällä. Tätä kokeilen takuulla kun seuraavan kerran lohta ostan! Tuosta vodkan käytösstä olen vain kuullut, ikinä en ole vielä maistanut... pitää korjata puute :)

Piparipulla kirjoitti...

@Arya: Kiitos kommentistasi!
Tiedän että vodka pastaan voi kuulostaa oudolta, mutta se toimii tosi hyvin!

ArjaMarja kirjoitti...

Tosi hyvä annos, nyt se ja linkit blogiisi löytyy minunkin sivulta (ethän pane pahaksi.

Piparipulla kirjoitti...

Kiitos ArjaMarja, tulen katsomaan blogiasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Piparipulla :: Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino