Buona Pasqua! Hyvää Pääsiäistä!

lauantai 7. huhtikuuta 2012

Pääsiäinen on tärkeä juhla Italiassa kuten Suomessa.
Pääsiäistä vietetään suurin pirteen samalla tavalla molemmissa maissa, mutta siinä on muutama pientä eroa.


Suomessa on tapana että lapset pukeutuvat Pääsiäisenä; Italiassa me emme tee sitä, koska naamiaiset kuuluvat Karnevaalin juhliin.
Ja myös suomalainen pääsiäisnoita on meidän maassa Loppiaisen hahmo (la Befana) :)

Koska Italia (ja Rooma) on Kristillisen Kirkon sydän, Pääsiäisellä on suuri uskonnollinen tarkoitus, paljon suurempi kuin Suomessa. Pääsiäismessu on erittäin tärkeä uskonnollisille ihmisille ja tavallisesti Pääsiäisaikana kylän pappi tulee vierailemaan kotiin antaakseen oliivin oksan (joka symboloi rauhaa).

Mutta nyt puhutaan tärkeimmästä aiheesta, eli ruuasta! :P

Ison aterian syöminen jossa on perinteinen karitsanliha on sama. Pääsiäisateriaan kuuluu tiedysti myös keitettyjä kananmunia ja suklaamunia jälkiruu'aksi. MUTTA italialaiset suklaamunat ovat erillaisia kuin suomalaiset! Ne ovat ISOJA, käärittynä kauniisiin ja värikkäisiin papereihin ja sisältävät aina pienen yllätyksen.


Ne ovat niin suosittuja että usein ihmiset menevät erikseen tilaamaan munia suklaapuodeista ja laittavat jotain arvokasta sisälle, kuten sormuksen, auton avaimet tai kellon.
Usein baarit järjestävät arpajaisia joissa on palkintona tälläinen mahtava suklaamuna.


Totta kai, meillä on myös pienempia suklaamunia kuten Kinder mutta isommat ovat suosituimpia :)

Italiassa on myös toinen perinteinen Pääsiaisherkku: colomba. Nimi tulee kakun muodosta koska kakku on leivottu kyyhkyn (colomba) muotoon. Colomban taikina on melkein samaa kuin jouluinen Panettone, mutta ei sisällä rusinoita ja pinnalle kuuluu raesokeri ja mantelit. Se on erittäin hyvä! Mutta, koska olen hullu suklaan ystävä, olen aina syönyt suklaamunia colomban sijaan :D

 
Napolissa on kuuluisa pastiera napoletana, joka syödään Pääsiäisaikana: murotaikinatorttu jossa on ricottajuusto, kuivattuja hedelmiä, kanelia, vanillaa ja appelsiinikuorta.


Meillä ei ole mämmiä! En ole surullinen siitä koska en tykkää mämmistä :D
Kokeilin 2 kertaa ja se oli aina pahanmakuista. Rakastan muita suomalaisia herkkuja kuten pullaa, karjalanpiirakkaa, joulutorttuja jne mutta mämmille ei kiitos :P

Toivon kaikille...


Buona Pasqua!

5 kommenttia:

mama kirjoitti...

Wau! Ovatpa upeita nuo italialaiset suklaamunat! Hyvää Pääsiäistä!

Tuuli kirjoitti...

Nam, mitä herkkuja!

Piparipulla kirjoitti...

Mama, Tuuli: kyllä ne ovat ihania herkkuja! Ja Hyvää Pääsiäistä teillekin :)

Brain kirjoitti...

Hyvää pääsiäistä sinullekin! :)

BarbaraR kirjoitti...

Buona Pasqua Ale, anche se un po' in ritardo (sono stata poco attiva sui blog ultimamente)!

Mä tykkään mämmistä, mutta mä tykkään enemmän pashasta :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Piparipulla :: Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino