Bento #8: onigiribento

sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Tykkään japanilasesta ruuasta, mutta en koskaan laittanut sushia eikä nigireja itse.
Olen kuitenkin tehnyt monta kertaa ONIGIREJA!

Onigiri on suosittu välipala Japanissa. Se on riisistä tehty pallero tai kolmio jolla on merilevä ympäri ja voi sisältää erilaisia täytteitä kuten lohta, broileria, tonnikalaa, umeboshia jne.

Itse melkein aina täytän niitä majoneesilla & tonnikalalla. Ne ovat todella hyviä :)
Ja onigirit sopivat myös bentoon...


Ylhäällä olevassa bentossa on 2 onigiria salaattipedillä, kupissa on oliiveja, kirsikkatomaatteja ja minimozzarellat.

Hyvää bentoiloa!

8 kommenttia:

Ankerias Vipunen kirjoitti...

Nättei onigirejä! Minulla on ihan sama sushien kanssa, että en ole koskaan tehnyt, mutta onigirejä tykkään kyllä pyöritellä. Mistä olet muuten umeboshin hankkinut, Tokyokanistako?

Piparipulla kirjoitti...

Se on hauskaa tehdä ja syödä onigireja!
En koskaan käyttänyt umeboshia, vain tiedän että se on yleinen onigirin täyte :P

Italiansalaatti kirjoitti...

Mi hai proprio fatto incuriosire! :) Non ho mai fatto onigiri, ma sembrano buoni! Oikein mukavaa ja maukasta sunnuntaita sinne! :)

Piparipulla kirjoitti...

@Italiansalaatti: Si te li raccomando, sono buonissimi! Non é difficile farli, magari i primi non ti verranno esteticamente molto belli ma con un po' di pratica si migliora :)

karaimame kirjoitti...

Niin herkullisen näköisiä nuo onigirejä!
Minun lempitäyte on kyllä umeboshi ^_^... mutta tuna&mayo on hyvääkin :)

Piparipulla kirjoitti...

@karaimame: Kiitos! En koskaan kokeillut umeboshia... onko se makea?

Elisa kirjoitti...

Hehee hauskan näköisiä nuo onigirit. :D Näin sushista innostuneen pakko kokeilla!

Piparipulla kirjoitti...

@Elisa: Kiitos kiitos!
Onigirit on helppo tehdä, suosittelen :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Piparipulla :: Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino