Punasikuri-pekoni risotto

keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Risotto al radicchio rosso resepti oli uutuus minullekin. Olen kyllä syönyt punasikuria Italiassa salaattina, mutta ei koskaan risottossa... tähän asti.

Kun äiti pari viikkoa sitten soitti ja kertoi: "Voi että isäsi teki tuota punasikuria risottoa ja se oli niin hyvä!!! Sinun pitää ehdottomasti kokeilla! Katso löytyykö punasikuri sieltä ihmemaasta.. no varmasti löytyy, eikö niin? Isä suosittelee ostamaan pienen ruukun, ja myös sipulia ja totta kai kasvisliemikuutioita..." ja blablablabla.

Se on vaikea sanoa EI äidille, erityisesti italialaiselle äidille kun aihe on RUOKA, joten etsin tuota pyhää punasikuria ja onneksi löysin niitä CityMarketista (sain myös sipulia ja liemikuutioita :P). Ensimmäinen kokeilu oli kuitenkin pettymys, koska risotosta tuli liian kitkerän makuista ja en tykännyt siitä ollenkaan. Päätin yrittää uudestaan ja keksiä keino taltuttaa punasikurin kitkeryys maku edelleen säilyttäen.

Ja se onnistui! \o/


Minun pitää sanoa että se oli yksi parhaista risotoista, jota olen koskaan tehnyt. Olin niin onnellinen :D


Käytin isäni reseptiä, MUTTA lisäsin pekonia (kuten mieheni sanoo: "Pekoni tekee kaikki ruuat paremmaksi") ja lihaliemikuution. Laitoin myös pienen määrän Koskenlaskija juustoa lopussa, mutta huomasin että risotto olisi ollut tosi herkullinen ilman sitäkin! Ja jos jostain syystä et tykkää pekonista, myös jauheliha sopii hyvin.

Suosittelen käyttämään vain punasikurin pieniä ja pehmeitä sisälehtiä ja poista niiden valkoisia osia. Niin lehdet eivät maistu liian kitkeriltä.


Ainekset (2 annosta):
200 g risottoriisiä (itse aina käytän Risella Risottoriisiä)
muutama punasikurin lehti
1 pkt HK amerikan pekoni
1 lihaliemikuutio
1 pilkottu sipuli
1 rkl Koskenlaskija juustoa (halutessasi)
rypsiöljyä tai oliiviöljyä
suola & pippuri
parmesaanijuustoa 

Valmistus:
Kiehauta vesi kattilassa ja lisää veteen lihaliemikuutio.
Pese ja leikkaa punasikurilehdet suikaleiksi. Kuumenna pinnoitetussa kattilassa öljy, lisää sipulit kuullottumaan. Kunnes ne ovat saanet kultaisen värin, lisää punasikuri ja sekoita. Kaada kauhallinen lientä kattilaan ja anna muhia muutama minuuttia.
Leikkaa pekoni pieniksi paloiksi ja lisää joukkoon. Mausta pippurilla ja sekoita.
Mittaa joukkoon riisi. Sekoita ja anna riisien kuullottua pari minuuttia (riisi tulee läpikuultavaksi).
Lisää lientä sen verran että riisi peittyy ja sekoita. Lisää kauhallinen (noin 1 dl) kiehuvaa lientä kerrallaan risottoon. Kun neste on imeytynyt, lisää taas kauhallinen lientä, jatka kunnes kaikki neste on käytetty ja riisi on juuri ja juuri kypsää. Aikaa kuluu noin 20 minuuttia.
Tarkista maku. Mausta suolalla ja pippurilla.
Jos haluat, kun riisi on valmis, lisää juusto paloina ja sekoita hyvin. Ota kattila pois hellalta, peitä kannella ja odota pari minuuttia ennen tarjoilua.
Ripottele pinnalle raastettua parmesaanijuustoa.

Buon appetito! Hyvää ruokahalua!

6 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Ensin kiitos ekavierailustasi, aina on kiva että uusikin lukija löytää sivuilleni.

Vakiolukijat ja uudet, ne lienee blogien suola ja sokeri:-)

Sinulla on täällä virkeä, erilainen ja inspiksiä antava blogi..Italia on minulle kova sana..voi kun sinne pääsis joskus käymään!

Piparipulla kirjoitti...

Moi Anna! Kivaa että tulit katsomaan blogiani :)
Tykkäätkö Italiasta ja italialaisesta ruuasta?

Kyösti Iivonen kirjoitti...

Miehesi on jokseenkin oikeassa :) Pekoni tekee lähes kaiken ruuan paremmaksi. Tietysti en sitä kaurapuuroon laittaisi, hehheh. Minulla on Italialaisista hyviä muistoja. Meillä oli vaihto-oppilaita Italiasta 2000-luvun alussa ja olivat ihan huipputyyppejä. Valpolicella-viinit ovat myös minun lemppareita.

Piparipulla kirjoitti...

@Kyösti: Mies nauratti kun luki "en sitä kaurapuuroon laittaisi" ja mumisi "No, miksi ei?!" :P

Italialaiset ovat yleensä mukavia ja hauskoja kavereita, mutta äänekkäitä. Tykkäsivätkö vaihto-oppilaat Suomesta?

Kyösti Iivonen kirjoitti...

Muistan, että ääntä silloin tosiaan riitti. Siitä on kauan, mutta taisi suomi olla jonkinlainen kulttuurishokki heille. Ainakin pirun kylmä niillä näytti olevan, koska oli talvi :) Iloisia kavereita kaikinpuolin ja joivat "pöydän alle" ihan kevyesti.

Piparipulla kirjoitti...

@Kyösti: Hahaha varmasti kylmä Suomen talvi oli rankaa heille, niin kuin minullekin! :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Piparipulla :: Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino