Peperonata tricolore

perjantai 23. maaliskuuta 2012

Nykyään minun pitää välttää hyylidraatteja, joten kun laitan lihaa en voi tarjota sen kanssa perunoita, perunamuusia tai pastaa/riisiä kovin usein :(
Pitää siis syödä paljon vihanneksia! Vaikka tykkään salaateista, en halua syödä niitä joka kerta muuten kyllästyisin, joten yritän laittaa kasviksia eri tavalla lisukkeeksi.

Tämä resepti sisältää minun lempivihannes, eli paprika. Peperonata on suosittu italialainen ruoka, tehty paprikasta ja tomaateista (tai tomaattikastikkeesta) ja tarjotaan lihan lisukkena.


Alkuperäisessä peperonatan reseptissä on myös tomaatteja (tai tomaattikastike), mutta minun versio ei sisällä niitä. Ja koska käytin 3:n eri väristä paprikaa, siksi nimi on "tricolore" :)



Ainekset (3 annosta):
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
1 vihreä paprika
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 kasvisliemikuutio
rypsiöljy (tai oliiviöljy)
mustapippuri

Valmistus:
Pese paprikat ja poista niiden valkoinen sisältö ja siemenet. Leikkaa paprikat paloiksi.
Paista pilkotut sipuli ja valkosipuli isossa pannussa pienessä määrässä öljyä, kunnes ne ovat saanet kultaisen värin, lisää paprika ja sekoita. Murskaa liemikuutio ja lisää se pannulle. Mausta pippurilla (itse en laittanut suolaa koska liemikuutio oli jo suolainen).
Anna paistua noin 15 minuuttia, tai kunnes paprika on sopivasti pehmeä. Tarjoa esim. kananlihan tai lihapullien kanssa.

Buon appetito! Hyvää ruokahalua!

2 kommenttia:

karaimame kirjoitti...

Moi Piparipulla!

Tosi kiva kun kävit vierailulla blogissani ;), kiitos!

Ihanan värikäs ruoka! Tykkään paprikoista kovasti ja sun peperonata näyttää erittäin hyvältä, nam!

Hyvää viikonloppua sinullekin ja hauskaa kevään odotusta ^^

Piparipulla kirjoitti...

Moi, ja kiitos että tulit katsomaan blogiani :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Piparipulla :: Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino