Juustoinen uunilohi

perjantai 2. maaliskuuta 2012

Lohi on minun lempikala. Rakastan sitä!

Italiassa en ole syönyt lohta kovin usein koska se on erittäin kallista, ja kun söin se oli pastan kanssa (laitan tämän reseptin blogiini jossa vaiheessa, se on herkullista!) tai Jouluna savustettua lohta leivän päällä voin kera.

Ajattelin että Suomessa lohi olisi edullisempaa koska Suomi on lähellä Norjaa....mutta ei ;___;
Se on vielä kallista! Mutta nyt voimme ostaa lohta vähintään kerran viikossa, kun myös mieheni rakastaa sitä! Tavallisesti laitan lohta pastan kanssa, mutta tässä reseptissä kala menee uuniin :)


Se ei ole kovin kevyt ja vähärasvainen ruoka koska siihen käytetään juustoa ja kermaa, mutta maku on taivaallinen!!!

Ainekset (3 annosta):
800 g lohifileetä
1 prk (2 dl) ruokakermaa
70 g tomaattipyreetä
n. 80 g koskenlaskija
1 sipuli
suola & pippuri

Valmistus:
Voitele uunivuoka ja laita siihen lohen paloja. Viipaloi sipuli ohuiksi renkaiksi. Laita sipulit ja siivuja juustoa lohen päälle. Sekoita kerma ja tomaattipyree ja kaada joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.
Paista 200 asteessa n. 30-40 minuuttia. Tarjoaa esim. perunamuusin kanssa.

Buon appetito! Hyvää ruokahalua!

4 kommenttia:

Heidi kirjoitti...

Huomenta :) Sulle ois pieni tunnustus mun blogissa (ja haastettakin samalla), käy kurkkaa!

Piparipulla kirjoitti...

Moi! Tulen katsomaan. Hyvää viikonloppua!

Tuuli kirjoitti...

Lohi on parasta!!

Piparipulla kirjoitti...

Niin on :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Piparipulla :: Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino