Papupata

perjantai 17. helmikuuta 2012

Joskus hyvät ruuat syntyvät kokeilemalla. Näin tapahtui kun mieheni "keksi" papupadan muutama vuotta sitten. Hän kertoo miten papupata syntyi:
"Oli synkkä ja myrskyinen yö, teini-ikäinen nuormies ol' nälkäinen. Kurniva mahainen hahmo koluaa kaappeja tyydytystä etsien. Kunnes löytää papuja, ja kaveriksi iänikuisia tölkkisieniä. "kyl mää näistä jotain teen" tuumaa koltiainen. Seuraavaksi pikainen jääkaapin ratsaus tuotti tulokseksi jauhelihaa ja puolikkaan kerman. "Nonnii, nyt syödään herroiks!!" kuuluu keittiön nurkasta." 
Tulosta voit ihmetellä alla:


Ainekset (4 annosta): 
400 g nautasikajauhelihaa
400 g makaroonia
1 prk valkoisia papuja tomaattiliemessä
1 tölkki (noin 180 g) viipaloituja herkkusieniä
1 tölkki kermaa (Flora)
pieni tomaattipyree purnukka

Valmistus:
Paista jauheliha ja mausta mieleiseksesi. Kun liha on kypsää, lisää sienet, pavut, kerma ja viimeisenä tomaattipyree. Sekoita hyvin ja anna kiehahtaa. Käännä virta pois ensimmäisten kuplien ilmaantuessa ja anna hautua 5-10 min. Tarjoile makaroonin kanssa.

Buon appetito! Hyvää ruokahalua!

3 kommenttia:

Heidi kirjoitti...

Haha, hauska tarina tässä :)

BarbaraR kirjoitti...

Ciao ! Ma i funghi quali sono, quelli sott'acqua?

Piparipulla kirjoitti...

Ciao! Sí sono in acqua, di solito compriamo quelli di Euroshopper:
http://www.boengkopu.nl/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/1/0/105_3643.JPG
Ma ci sono anche di altre marche, tipo Rainbow:
http://www.rainbow.fi/tuotteet/elintarvikkeet/sienisailykkeet/rainbow-herkkusienet-viipaleina-mausteliemessa-180115-g/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Piparipulla :: Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino