Kevyt jogurttipurkki piirakka

torstai 19. tammikuuta 2012

Kun viime viikolla oli mieheni syntymäpäivä, halusin yllättää hänet tarjoamalla hyvää piirakkaa. Mutta en voinut leipoa mitä tahansa koska nykyään me emme syö paljoa rasvaa. Sen takia minun piti keksiä jotain kevyttä ja maukasta samalla.

Muistin että minulla oli jossain yksinkertainen jogurttipiirakan resepti, jossa käytetään öljyä voin tilalla ja pientä määrää sokeria. Ja jos käytät rasvatonta jogurttia se tulee vielä kevyempää!

Koska mieheni rakastaa mustikoita, ostin purkkin rasvaton mustikka-vadelma jogurttia ja pakastettuja mustikoita. Tässä on piirakka:


Et tarvitse ruokavaakaa tehdäksesi tämän piirakan, vaan käytä jogurttipurkkia mittarina :)

HUOM: reseptissä käytän italialaista leivontakuivahiivaa, joka toimii sellaisena. Jos käytät suomalaista kuivahiivaa, seuraa sen käyttöohjeita. 

Ainekset:
1 purkki rasvatonta jogurttia
3 kananmunaa
1 purkki sokeria
3 purkkia vehnäjauhoa
1 purkki öljyä (rypsiöljyä tai auringonkukkaöljyä)
1 ps kuivahiivaa
1 tl vanilliinia

Valmistus:
Ensimmäiseksi kaada jogurtti johonkin astioihin, pese ja kuivaa jogurttipurkki.
Sekoita kananmunat ja sokeri isossa kulhossa. Sitten lisää öljy ja jogurtti aina sekoittaen.
Lopussa lisää vehnäjauho, vanilliini ja hiiva. Sekoita kunnes taikina on tasainen.
Jos taikina on liian tiivis lisää tilkka maitoa. Voitele piirakkavuoka ja kaada siihen taikina.
Nyt voit lisätä mitä haluat (suklaata, marjoja, hedelmiä jne), minä lisäsin mustikoita.
Kypsennä uunissa 180 asteessa n. 40 minuuttia.

Buon appetito! Hyvää ruokahalua!

8 kommenttia:

Brain kirjoitti...

Hauska idea mitata ainekset jogurttipurkin avulla! Ja piirakka näyttää herkulliselta :)

Piparipulla kirjoitti...

Kiitos Brain, minustakin se on kiva ja kätevä idea.

msfoodlover kirjoitti...

Oi oi! Pakko kokeilla. Kuulostaa aika terveelliseltä. Pyrin syömään aina kaikkea mahdollista rasvatonta, mutta leivonnassa niin hankalaa. Mutta tarviiko tuota öljyä todella olla noin paljon? :O

Piparipulla kirjoitti...

Moi msfoodlover!
Se on vaikea tehdä tervellisiä ja namia jäkiruokia ja leivonnaisia samalla :/
Koska taikinassa ei ole voita eikä maitoa, se voi tulla liian tiivis jos laitat vähemmän öljyä.
Totta kai voit yrittää muokata sinun maun mukaan esimerkiksi laittamalla enemmän yogurttia tai maitoa :)

Dr.Sugar/Jinna kirjoitti...

Oih näyttääpä hyvältä! =)

Piparipulla kirjoitti...

@Dr.Sugar/Jinna: kiitos kommentistasi! :)

illallinenkahdelle kirjoitti...

yammy! tämä kokeiluun ehdottomasti =)

Piparipulla kirjoitti...

@illallinenkahdelle: Hienoa! Suosittleen :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Piparipulla :: Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino