Spaghetti ai frutti di mare

perjantai 13. tammikuuta 2012

Koko maailma tietää että me italialaiset rakastamme pastaa. Me söisimme pastaa vaikka joka päivä! Se on meidän toinen iso rakkaus, "mamman" (äidin) jälkeen (pizza tulee kolmanneksi :P).
Etelä-Italiassa pastalla on voimakas ja tulinen maku äyriäisien kanssa. Kastikkeessa käytetään runsasti simpukoita, katkarapuja, mustekaloja jne. Tottakai niiden kanssa tulee tomaatteja, valkosipulia ja chiliä!
Meillä on kuitenkin 2 eri simpukkaa: vongola ja cozza (vaikka molemmat ovat käännettyjä "simpukaksi" suomenkielellä) ja ne ovat tosi herkullisia!
Tähän laitan helppo ja maukas frutti di mare pastan reseptin. Frutti di mare tarkoittaa "meren hedelmät" :)


Pakasteäyriäiset toimivat yhtä hyvin kuin tuoreet. Koska täällä Suomessa on vaikeaa löytää niitä, ostin Lidl:stä kätevän äyriäispakkauksen joka oli erittäin hyvä.

Ainekset (2 annosta):
200 g spaghettia
300 g äyriäisiä (simpukoita, mustekalaa ja katkarapuja)
400 g tomaattimurskaa tai kuorittuja tomaatteja
2 valkosipulinkynttä
rypsiöljyä (tai oliiviöljyä)
chiliä
tuoretta hakattua persilja
oreganoa
suolaa & pippuria

Valmistus:
Hienonna valkosipuli ja paista se öljytyssä paistinpannussa. Kaada äyriäiset ja anna paistua. Lisää tomaattimurskaa (tai kuorittuja tomaatteja), chili, oregano ja hakattua persiljaa. Tarkista maku. Tarvittaessa mausta suolalla ja pippurilla.
Keitä spaghetti kiehuvassa suolavedessä. Kun pasta on al dente, sekoita se kastikkeen kanssa.

Buon appetito! Hyvää ruokahalua!

2 kommenttia:

Voisula kirjoitti...

Minä rakastan äyriäisiä ja pastaa syön mielellään, otan tämän ohjeen talteen, kiitos. Sinulla on värikäs ja piristävä blogi, vierailen täällä jatkossakin.

Piparipulla kirjoitti...

Kiitos Voisula :)
Toivottavasti tämä pasta maistuu sinullekin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Piparipulla :: Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino