Lihapullat italialaisittain

sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Ahhhh italialaiset lihapullat ovat niin hyviä! :)


Vaikka amerikkalaiset ajattelevat että meidän "polpette" on aina syöty spaghetin kanssa, se ei ole totta! Lihapullat ovat yleensä friiteraatuja tai paistettuja ja tarjoiltu pääruokana salaatin tai perunamuusin kanssa.

Kaunotar ja Kulkuri syövät lihapullaspaghettia
Ainekset (3-4 annosta):
400 g naudanjauhelihaa
1 sipuli
1 kananmuna
hienonnettua tuoretta persiljaa
1/2 dl korppujauhoja
1 dl maitoa
1 rl rastettua parmesaania
suola & mustapippuria

Valmistus:
Hiennona sipuli ja persilja. Laita kulhoon korppujauho ja maito ja sekoita hyvin. Odota pari minuttia että korppujauho turpoaa hieman.
Lisää jauheliha, kananmuna, sipuli, parmesaani, maitoa, persilja sekoittaen. Lopussa mausta tl suolaa ja noin 1/2 tl mustapippuria.
Muotoile pieniä palloja taikinasta ja paista niitä kuumassa öljyssä pannulla. Huomaa että kaikki puolet paistuvat hyvin.
Tarjoa esim. perunamuusin tai salaatin kanssa.

Buon appetito! Hyvää ruokahalua!

13 kommenttia:

vilijaana kirjoitti...

oi,ihania lihapullia....katselin juuri Sikke Sumarin ohjelmaa,jossa hän valmisti Italialaiset lihapullat ja päätin,että,näitä vielä kokeilen :) minkälainen juusto olisi paras?käykö pecorino,onko se edes parmesaania?

Piparipulla kirjoitti...

Yleensä me käytetään parmesaania (meidän suosikkijuusto :P) mutta pecorinokin käy hyvin! Pecorinolla on voimakas maku ja sopii hyvin lihapulleihin. Voisit myös laittaa molemmat, eli 50% parmesaania ja 50% pecorinojuustoa, tupla naami :)

Heidi kirjoitti...

Voi, ajattelin juuri tänään tehdä italialaisia lihapullia :) Tosin minäkin katsoin sen Sikke Sumarin ohjelman ja olen varannut jo pinjansiemenet ja rusinat ja ajattelin kokeiltla oikein kunnolla erilaisia lihapullia. Niihinkin tulee parmesaania, tietenkin :) Näitäkin pitää kokeilla joskus, jos rusinat on lihapullissa liikaa!

Piparipulla kirjoitti...

Moi Heidi!
Italialaiset lihapullat eivät tavallisesti sisällä rusinoita ja pinjansiemeniä. Kyllä on olemassa myös tuo versio, mutta se on erikoinen :)
Yleiset ainekset ovat esim. valkosipuli, persilja, pippuri, kananmuna ja korppujauho.

Heidi kirjoitti...

Juu, taisivatkin olla napolilaisia lihapullia Siken mukaan :) Saas nähdä millaisia tulee!

Anna Ferrante kirjoitti...

Il tuo blog è bellissimo Piparipulla!

Oma anoppini (Roomasta) laittaa lihapulliin aina keitettyä ja murskattua perunaa. Ihan hyvää, mutta parempaa mielestäni ilman! Olen myös huomannut, että hyviä italialaisia lihapullia syntyy, vaikka jättää korppujauhon pois ja korvaa sen parilla rkl:lla turkkilaista jogurttia. Mutta nuo yrtit (persilja ja muutkin jotka sopivat)ovat ihan ehdottomia hyvissä lihapullissa!
Sen jälkeen kun opin anopiltani lihapullien teon, en ole ymmärtänyt mitä järkeä ostaa kaupasta valmiita...Eivät kaupan lihapullat edes mitään oikeita lihapullia olekaan, ja itse on niiiin helppo&nopea tehdä!

Piparipulla kirjoitti...

@Anna: Grazie Anna! :)
Olet oikeassa, en minäkään tykkää enää kaupasta osteutuista lihapullista.

En koskaan kokeillut laittamaan jogurttia lihapulliin, se on hyvä idea! Mutta tiedän perunoista, minun isöäitini aina teki ihania lihapullia murskatuilla perunoilla.

HuggyHare kirjoitti...

Ihanan näköisiä. Minä teen paljon kotona erilaisia lihapullia ja näitä onkin kokeiltava, kun olen jo tehnyt kreikkalaisia lihapullia fetan kanssa jne. Jauheliha on opiskelijan budjettiin edullista ja on mukava tehdä erilaisia herkkuja siitä, eikä aina samaa.
Sinulla on paljon ihania ohjeita täällä, täytyy vielä selailla lisää :)

Piparipulla kirjoitti...

@HuggyHare: Kiitos kommentistasi, ja tervetuloa blogiini! :)
Nämä lihapullat ovat helppo tehdä ja vähän erilasia kuin suomalaiset.

HuggyHare kirjoitti...

Piti tulla sanomaan, että tein tänään näitä ja nämä olivat yksinkertaisesti IHANIA. Teen varmasti toistekin ja laitan silloin ehkä hieman enemmän parmesaania. Pidin myös siitä, että sipuli laitettiin taikinaan raakana eikä kuullotettuna (tai niin ainakin oletin) ja maistui lihapullissa voimakkaammin.

Piparipulla kirjoitti...

@HuggyHare: Olen onnellinen että tykkäsit! Ne ovat helppo tehdä, eikö niin? Millaisella reseptillä teit lihapullia ai'emmin?

HuggyHare kirjoitti...

@Piparipulla

Teen yleensä lihapullia paistamalla sipulin ennen taikinaan lisäämistä ja käytän kermaa/jogurttia/vettä maidon tilalla, sitten chilikastiketta ja pippuria :) Blogissani on ohje, miten yleensä teen lihapullat.

Piparipulla kirjoitti...

Moi,
chilikastikkeen lisäys kuulostaa mielenkiintoiselta! Pitää kertoa miehelleni, kun hän rakastaa chiliä :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Piparipulla :: Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino