Välimeren seitifileitä

torstai 29. joulukuuta 2011

Kaikki tietävät että kala on tervellistä, se pitäisi syödä vähintään 2 kertaa viikossa. Koska siinä on hyvälaatuista rasvaa.

Olen tottunut syömään kalaa kotimassani, mutta täällä ei ole niin iso valikoima ja kalat ovat aika kalliita esim. lohta, katkarapuja ja simpukoita.

Myös mieheni, joka ei koskaan ole ollut kalansyöjä, nyt rakastaa tekemäni lohipastaa ja seitiä :)
Seuraava on helppo ja maukas seitiresepti.


Reseptissä käytän kokonaisia kuorittuja tomaatteja tomaattiliemessä, jotka ovat yleinen ainesosa Italiassa. Suomessa löytyy esimerkiksi Euroshopper (K-Market) ja Nostia (Lidl).


Ainekset (2 annosta):
400 g seitifileetä, pakaste (itse ostan X-tra kalapalat)
400 g kuorittuja tomaatteja tomaattimehussa
1 sipuli
2 kynttä valkosipulia
rypsiöljy (tai oliiviöljy)
kivettomät oliivit
vehnäjauho
oregano
suola ja pippuri

Valmistus:
Ota seiti sulamaan pakkauksestaan noin 2 tuntia ennen valmistusta.
Suikaloi valkosipuli isoiksi paloiksi ja sipuli renkaiksi. Paista niitä öljytyssä paistinpannussa kunnes ne hieman kypsentyvät.
Pyörittele seitifileet vehnäjauhossa ja aseta ne pannulle. Mausta ripauksella suolaa, pippuria ja oreganoa. Käännä seiti pari kertaa joten molemmat puolet kypsentyvät.
Kaada kuoritut tomaatit kulhoon, murskaa niitä haarukalla. Lisää suolaa, pippuria ja oliivit ja sekoita hyvin. Lisää kastike pannulle ja keitä pari minuttia.
Tarjoa esim. perunoiden ja raejuuston kanssa.

Buon appetito! Hyvää ruokahalua! 

0 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Piparipulla :: Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino